Comunicat conjunt del PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem sobre el decret llei de reactivació econòmica

Davant les inevitables conseqüències econòmiques i socials derivades per la COVID-19, els grups parlamentaris que donam suport al Govern de les Illes Balears volem reafirmar la nostra voluntat de cooperació i responsabilitat per aportar eines per fer front a la crisi que se’n deriva i, alhora, reafirmar el nostre compromís amb la ciutadania de les Illes Balears.

Per això, i atenent a que les necessitats són reals, presents i inajornables cal fer efectiu a curt i mitjà termini els principis que sustenten i donen sentit als “Acords de Bellver”. És a dir, construir un model que posi èmfasi en les persones, avançar en criteris d’equitat per no deixar ningú enrere i vetllar per unes Illes més habitables.

En aquest sentit, i perquè la responsabilitat és conjunta a l’hora de recuperar el dinamisme de les Illes Balears i definir els plans estratègics del futur, cal una entesa i col·laboració política per assolir els objectius fixats.

El projecte de Llei del Decret de Reactivació Econòmica iniciarà la seva tramitació parlamentària en breu i pensam que, a l’igual que en anteriors procediments legislatius parlamentaris, el diàleg entre els grups parlamentaris a la recerca de consensos és imprescindible.

D’igual manera, la nostra prioritat és vertebrar un espai de feina entre els partits de l’esquerra parlamentària, obrir un diàleg amb la finalitat de trobar consensos i, així, poder avançar junts durant la tramitació.

En conseqüència, els Grups Parlamentaris Socialista, Unides-PODEM i MÉS per Mallorca es comprometen a:

• Incrementar durant la tramitació com a projecte de Llei del Decret de Reactivació Econòmica els seus esforços perquè aquesta eina surti aprovada amb el màxim consens possible i sigui un instrument útil a la ciutadania.

• Prioritzar l’entesa i l’acord entre les forces progressistes i d’esquerres de l’arc parlamentari.

• Impulsar un calendari de reunions entre els Grups Parlamentaris Socialista, Unides-PODEM, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca per treballar consensos.

Comments are closed