El PSIB-PSOE proposa la implantació de sistemes digitals intel·ligents i de dades per a millorar la gestió de la mobilitat a les illes

Pilar Carbonero: “hem de seguir avançant cap a una mobilitat més sostenible, eficient i segura per als ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears, de la mà dels sistemes digitals intel·ligents”.

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears per instar el Govern a estudiar vies d’implantació de sistemes digitals intel·ligents i de dades per a millorar la gestió de la mobilitat a les nostres illes.

La diputada encarregada de la iniciativa, Pilar Carbonero, ha avançat que l’objectiu és “oferir als usuaris una informació en temps real de la situació del transport públic, garantir l’ús equitatiu de l’espai públic i aplanar la corba d’hora punta de la mobilitat”.

En aquest sentit, Carbonero ha destacat la multitud de canvis que han aplicat moltes ciutats en matèria de mobilitat durant la pandèmia de la COVID-19, ajustant els espais públics per anar a passejar o a fer esport. Una feina que, a criteri de la també portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista no hem de perdre.

Per això, Carbonero ha apostat per “seguir potenciant la mobilitat no motoritzada, el transport col·lectiu i el de mercaderies amb criteris d’eficiència i sostenibilitat i, sobretot, de seguretat cap a les persones”.

Així i tot, la portaveu adjunta socialista ha considerat que és el moment de fer una passa més, “apostant per estratègies de futur de la mà de la transformació digital per millorar i flexibilitzar el transport col·lectiu i l’espai públic, fent entorns urbans més amables i sostenibles”.

Per tot plegat, Carbonero ha animat al Govern a iniciar aquest estudi per a la implantació de noves tecnologies en matèria de mobilitat perquè “hem de seguir avançant cap a una mobilitat més sostenible, eficient i segura per als ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears, de la mà dels sistemes digitals intel·ligents”.

Comments are closed