El Consell Assessor d‘Igualtat del PSIB-PSOE recull les propostes de la Conferència Política en matèria de feminisme

Aquestes propostes són el punt de partida per elaborar la base programàtica socialista en qüestions de polítiques de gènere per a les eleccions del 26 de maig

El Consell Assessor en Polítiques d’Igualtat del PSIB-PSOE s’ha reunit per recollir i debatre les propostes en matèria de feminisme i igualtat de gènere elaborades pels grups de treball de la Conferència Política.

“Enfront de les amenaces reaccionàries que representen les dretes, que carreguen contra el dret a la interrupció voluntària de l’embaràs o qüestionen les lleis que protegeixen les dones contra la violència masclista, el PSIB-PSOE reafirma el seu compromís feminista”, ha remarcat la secretària d’Igualtat dels socialistes i membre d’aquest Consell Assessor, Sílvia Cano.

Aquestes propostes que avui recull el Consell Assessor s’aprofitaran per redactar el document final que servirà de guia per elaborar el programa electoral socialista en aquesta matèria per a les eleccions del 26 de maig.  “És molt el que hem fet aquesta legislatura i serà molt més el que impulsem la propera”, ha destacat Cano.

El bloc de feminisme de la Conferència Política del PSIB-PSOE, que coordina Xisca Garí, es divideix en cinc grups de feina, cadascun dels quals se centra en un tema de cabdal importància dins les polítiques socialistes en matèria d’igualtat.

Aquestes línies de treball són: ocupació, salaris i salut laboral; educació, cultura, mitjans de comunicació i publicitat; condicions de vida, salut i envelliment; usos del temps i conciliació de la vida laboral, familiar i personal; i violència de gènere, explotació sexual i prostitució.

El Consell Assessor en Polítiques d’Igualtat és l’òrgan que assessora el PSIB-PSOE en matèries de feminisme i polítiques de gènere. El presideix Maria José Valera i també en formen part la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol; la secretària d’Igualtat dels socialistes, Sílvia Cano, i un ampli nombre de professionals de diferents àmbits -acadèmic, professional, sindical, social- que des de la seva trajectòria volen contribuir en la conformació del projecte feminista del PSIB-PSOE.

Comments are closed