Damià Borràs: “La llei de Canvi Climàtic tanca un cercle que marcarà un camí de futur més sostenible i amb major qualitat de vida per als ciutadans i ciutadanes les Illes Balears”

El Parlament de les Illes Balears debatrà i votarà demà la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, una llei que s’avança a Europa i que “garantirà el futur de les Illes Balears”

El Ple del Parlament de les Illes Balears debatrà i votarà demà una de les lleis més importants de la legislatura: la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Es tracta d’una llei pionera i valenta que ens col·loca a l’avantguarda d’Europa i que “suposarà un abans i un després per a les nostres Illes i en garantirà el seu futur”, ha explicat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover.

Els detalls de la llei els ha explicat el diputat socialista Damià Borràs, qui ha treballat en profunditat en la seva redacció. En paraules seves, aquesta llei, “tanca un cercle que marcarà el futur de les Illes”, un cercle que es complementa amb altres lleis que tenen la defensa del territori i del medi natural com a objectiu primer, com són les lleis de Residus, per a la Sostenibilitat de Formentera o les normes que amplien el parc natural d’es Trenc i el parc nacional de l’arxipèlag de Cabrera.

La Llei de Canvi Climàtic “marcarà un camí de futur més sostenible i amb major qualitat de vida per als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears”, ha destacat Borràs. “És una llei imprescindible, perquè no podem continuar pel camí del consum dels recursos energètics i de la contaminació, i hem de contribuir a minvar els efectes del canvi climàtic”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha remarcat la creació d’un Institut Balear de l’Energia, un organisme que “potenciarà la transició energètica i ajudarà a particulars i entitats a complir els requisits que marca la llei”.

Borràs també ha demanat a Biel Company que deixi de dir mentides sobre aquesta llei. “Company menteix, perquè la llei diu que a partir de l’any 2025 no es podrà vendre cap vehicle nou amb motor dièsel, però tots els que ja hi són podran continuar circulant amb llibertat fins a 2050”. En aquest sentit, el diputat socialista ha recordat que la llei “fa una forta aposta pels vehicles elèctrics, perquè el dièsel és una tecnologia amortitzada, obsoleta i fonamentalment qüestionada pels seus efectes ambientals”. “El món i Europa van cap aquí”, ha conclòs borràs.

A més de les propostes destacades per al pròxim ple, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, també ha repassat l’actualitat política i ha fet referència a la manifestació convocada ahir a Colón, a la qual ha restat importància. “José Ramon Bauzá va ser capaç de treure ell tot sol més gent al carrer, i només a Mallorca, que els tres partits” que varen convocar la concentració ahir a Madrid.

Alcover també ha insistit en la manca de projecte per part de l’oposició, especialment del PP. “Company està satisfet amb la manifestació d’ahir, i això és un símptoma que hem fet les coses bé. Parlen d’això per no parlar del projecte que tenen per a aquest país, perquè tots coincideixen que no s’ha de dialogar, però tampoc tenen alternatives per resoldre el problema amb Catalunya. Alguns fins i tot el neguen; si ja neguen el problema no sé com fan comptes arreglar-ho”, ha conclòs Alcover.

Comments are closed