El PSIB-PSOE considera molt positiu que tots els passatgers nacionals hagin de presentar una prova negativa per entrar a les Illes i que es reforcin els controls dels viatgers procedents de l’estranger

Pilar Costa ha tornat a estendre la mà al PP perquè se sumin al Pacte de Reactivació, aprofitant la ronda de reunions del Govern amb els grups parlamentaris per explicar el paquet dels mil milions d’euros en ajudes

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valorat molt positivament dues novetats importants anunciades avui que afecten la mobilitat de les persones i que incrementen la seguretat sanitària a les Illes Balears.

En primer lloc, el decret signat per la presidenta Armengol amb el qual a partir de demà es demanarà prova negativa de la COVID-19 a tots els viatgers nacionals que vulguin entrar a les Illes Balears, independentment de la incidència acumulada a catorze dies que presentin els territoris d’origen. Cal recordar que fins avui, aquestes proves només se sol·liciten als viatgers procedents de comunitats autònomes amb una incidència acumulada a catorze dies superior als 100 casos per cada 100.000 habitants.

En segon lloc, el reforç, per part de Sanitat Exterior, dels controls sanitaris a les persones que arriben a la nostra Comunitat Autònoma procedents de l’estranger, que hauran de presentar una doble verificació per entrar a l’arxipèlag constatant per duplicat que viatgen amb una prova negativa.

En la mateixa línia, Costa ha valorat la presentació, per part de la Comissió Europea, del certificat de vacunació, un fet que la socialista ha qualificat de “notícia important per a les Illes”, destacant que, un cop aprovat, aquest certificat permetrà concretar com ha de ser la mobilitat entre els països europeus de cara a la temporada turística.

Ronda de reunions amb el Govern per conèixer les ajudes en detall

D’altra banda, Costa ha destacat la reunió d’avui dematí amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, per conèixer els detalles del paquet de més de mil milions d’euros en ajudes que el Govern d’Espanya destinarà a Balears per acompanyar els sectors més afectats per les conseqüències de la crisi sanitària. La reunió s’emmarca en una ronda de contactes del Govern amb tots els grups que tenen representació parlamentària.

Tal com ha emfasitzat la portaveu, aquestes ajudes suposen “una passa important”, i ha posat de relleu que és la convocatòria d’ajudes més gran posada mai en marxa a les Illes Balears, la qual és possible, ha recordat, “gràcies a la negociació política entre el Govern de les Illes Balears i el Govern d’Espanya”.

La socialista, a més a més, s’ha mostrat convençuda que aquests recursos “per ajudar a qui més ho necessita” es posaran en marxa de la manera més ràpida possible, recalcant que les gestionarà directament l’executiu autonòmic i recordant que arribaran a més de 40.000 empreses de les illes, la gran majoria petites empreses i que tendran un impacte en més de 255.000 treballadors.

Finalment, la portaveu, aprofitant que l’executiu autonòmic continuarà avui horabaixa aquesta ronda de reunions amb els grups parlamentaris de l’oposició, ha tornat a fer una crida “a la unitat i la responsabilitat” de tots els partits per superar la pandèmia, especialment al PP.

“La ciutadania ens demana unitat d’acció, però hi ha partits que encara no s’han sumat al Pacte per a la Reactivació”, ha incidit Costa, estenent de nou la mà a Company i convidant-lo a aprofitar “aquesta nova oportunitat d’incorporar-se al pacte”.

Comments are closed