El PSIB-PSOE considera que el PP “hauria de demanar perdó a la ciutadania per dir una cosa i fer l’altra” i li reclama “que comenci a fer feina d’una vegada”

Pons i Bonet han criticat “l’acte d’irresponsabilitat” del PP ahir, no votant a favor del reial decret llei que preveu mil milions d’euros en ajudes per a les Illes Balears

El PSIB-PSOE considera un “acte d’irresponsabilitat” l’abstenció del PP a la votació ahir al Congrés dels Diputats del fons de més de mil milions d’euros en ajudes per a les empreses i autònoms de les Illes Balears i considera que hauria de demanar “perdó a la ciutadania per dir una cosa i després fer l’altra”, ha denunciat el diputat Pere Joan Pons.

“Tornam a demanar responsabilitat al PP”, ha expressat Pons, considerant “un acte d’irresponsabilitat” el fet de  “posar-se de perfil en un moment tan important” per a les illes i per al teixit productiu de la nostra Comunitat Autònoma, com és l’arribada a l’arxipèlag de 1.017 milions d’euros.

El diputat socialista ha demanat, així, explicacions a Biel Company per l’abstenció del Partit Popular, demanant-se si és que “no varen entendre que el tracte diferencial per a les Illes Balears i Canàries era necessari”.

Respecte d’això, Pons ha tornat a demanar al PP “que comenci a fer feina d’una vegada”, recordant també que varen votar en contra de la repartició dels fons europeus i que “varen fer campanya a Brussel·les contra aquests mateixos fons i contra el Govern d’Espanya”.

En contraposició, el diputat ha defensat que “l’estratègia del Govern de les Illes Balears funciona”, evidenciant que “els mesos de feina intensos durant la pandèmia ens han aportat més de 7.500 milions d’euros, una xifra sense precedents a les Illes Balears”.

També en aquest sentit s’ha expressat el senador per Mallorca, Cosme Bonet, alabant “el mètode Armengol, de la negociació i de la feina institucionals, que dóna fruits i és positiu per als ciutadans de les Illes Balears”, contraposant-lo “al mètode del renou, que duu a un resultat de zero mesures”.

Bonet ha posat de relleu que és justament “aquesta sintonia tan important entre el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears” que ha permès l’arribada a l’arxipèlag “d’una quantitat de recursos mai vista”.

El senador també ha volgut posar en valor les visites d’aquests dies dels ministres a les Illes Balears, les quals ha destacat que “tenen a veure amb el compromís del govern de Pedro Sánchez amb les Illes Balears i amb la nostra recuperació i que donen fruits, com hem vist amb els mil milions en ajudes”.

Així mateix, Bonet ha remarcat la feina duit a terme per la ministra de Turisme Reyes Maroto, per liderar l’aposta per un turisme segur, realçant que és “una aliada imprescindible per al Govern de les Illes Balears i per al sector turístic de les nostres illes, que espera fets i no paraules”.

Pel que fa a la temporada turística, Bonet ha insistit que els socialistes treballen per “salvar el turisme, però amb mesures concretes, amb fets i amb pressupost, no amb pancartes”, alhora que ha reiterat que “l’important és arribar bé a l’estiu, no salvar la Setmana Santa”.

Respecte de les visites ministerials, el senador socialista també ha fet valdre l’anunci fet pel ministre de Transports i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, de 532 habitatges de protecció a Eivissa i del pròxim anunci d’altres a Mallorca.

D’altra banda, Bonet també ha criticat la posició adoptada pel PP ahir al Congrés dels Diputats envers el reial decret llei dels mil milions d’euros en ajudes, insistint en el fet que l’abstenció “és una manera de rentar la cara al senyor Company” i que el PP “no hauria de tenir cap dubte de si està a favor o en contra que arribin 855 milions d’euros en ajudes directes per a les empreses de les Illes Balears”.

“L’abstenció del PP són excuses de mal pagador”, ha criticat Bonet, afegint que “es varen abstenir perquè està dirigit pel comitè electoral del PP de Madrid, i les intencions de Company estan supeditades als interessos electorals d’Isabel Díaz Ayuso”.

Finalment, Pere Joan Pons ha destacat la publicació ahir en el Butlletí Oficial de l’Estat de la llei d’eutanàsia, “símbol d’un país més lliure, amb més drets i que permet morir d’una forma més digna”.

Comments are closed