Alícia Homs destaca que el Parlament Europeu aprovi la tramitació per urgència del certificat de vacunació, a proposta socialista

Els socialistes demanen que l’Estratègia de Turisme Sostenible inclogui finançament específic per a les regions més dependents del turisme

El Parlament Europeu ha aprovat la proposta socialista per a una estratègia turística europea, en la qual s’inclou tramitar d’urgència el certificat de vacunació.

Un fet que l’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha destacat perquè “afavorirà que aquest certificat, necessari com a eina per garantir una mobilitat segura quan es pugui reactivar la temporada turística, estigui llest en pocs mesos”. De fet, la ministra d’Indústria, Turisme i Comerç, Reyes Maroto, va traslladar ahir al sector turístic de les illes que podria estar en marxa el mes de juny.

Aquesta tramitació d’urgència del certificat de vacunació s’emmarca en una sèrie de propostes que el grup socialista del Parlament Europeu ha aconseguit aprovar, amb les quals “instam a la Comissió Europea a presentar mesures concretes de rescat per al sector turístic, la indústria més important de les nostres illes i un dels més perjudicats per la crisi de la Covid-19, juntament amb l’objectiu de propiciar una transició justa que no deixi ningú enrere”, ha explicat Homs.

La proposta aprovada inclou quatre eixos, com són la recuperació del sector mitjançant plans de resposta a la pandèmia, la reorientació de la política de governança en el marc de la Unió, el reforç de les iniciatives del sector en favor d’un turisme sostenible, responsable i intel·ligent i la planificació del futur del sector.

Així mateix, Homs ha concretat que la petició dels socialistes en relació amb el certificat de vacunació és “un sistema de reconeixement mutu dels procediments de vacunació amb fins mèdics no discriminatori, preservant els drets a la privacitat i protecció de dades, perquè el certificat presentat per la Comissió pot suposar un impuls per reactivar el sector i recuperar la confiança de la ciutadania”.

Finalment, l’eurodiputada socialista ha considerat “més necessari que mai” un finançament específic europeu “per facilitar la transició i permeti donar suport directament a empreses, associacions i treballadors i treballadores, sobretot en les zones més afectades per la caiguda de turistes i les illes, com és el cas de Balears”.

Comments are closed