Pacte per Balears

El Govern de les Illes Balears ha signat amb els principals agents socials i econòmics, els consells insulars, l’Ajuntament de Palma, la FELIB i els partits polítics que s’hi han volgut sumar el Pacte per Balears per a la Reactivació i Transformació Econòmica i Social de les Illes Balears, un pla per per reactivar l’economia que recull les aportacions de tots els signants.

També recull les mesures aprovades en els decrets llei 8/2020 i el 9/2020 per a la l’impuls de l’economia i la protecció del territori.

L’objectiu de no deixar ningú enrere

El Govern d’Espanya, el Govern de les Illes Balears i els agents socials, en el marc de la Mesa de Diàleg Social estatal celebrada a les Illes, han signat un acord social històric per protegir més de 85.000 treballadors de l’arxipèlag que recull mesures molt reivindicades pels i les socialistes de les Balears:

Una prestació extraordinària per als fixos discontinus i les pròrrogues dels ERTO, de la prestació per cessament d’activitats per als autònoms i de la prohibició d’acomiadar fins al 31 de maig de 2021.

 

També amb el compromís d’assolir una recuperació justa que no deixi ningú enrere, el Govern de les Illes Balears ha posat en marxa un Pla de Xoc per a l’Ocupació amb una inversió de més de 72 milions d’euros i capacitat per beneficiar més de 33.000 treballadors de la nostra Comunitat Autònoma, i un Pla d’Acompanyament de més de 103 milions d’euros per als sectors afectats per les restriccions.

Es tracta de dues mesures recollides en el Pacte de Reactivació de les Illes Balears, pactades i consensuades amb tots els signants.

Paquet d’ajudes de mil milions d’euros

El Govern d’Espanya atén de nou les reivindicacions de la presidenta Armengol i aprova un paquet d’ajudes de més de mil milions d’euros per a les empreses i autònoms de les Illes Balears, dels quals la immensa majoria seran ajudes directes a fons perdut, que els negocis no hauran de tornar.

Aquests recursos, que gestionarà directament el Govern de les Illes Balears i que arribaran a més de 40.000 empreses i autònoms de l’arxipèlag que ocupen més de 255.000 treballadors i treballadores, és fruit de la negociació política. És un acord històric i se suma als 7.500 milions d’euros que l’Estat ja ha aportat a la nostra Comunitat Autònoma.

12.000 empreses i autònoms rebran els ajuts dels 855 milions d’euros

El Govern de les Illes Balears ha rebut un total d’11.939 sol·licituds d’empreses i autònoms que han demanat les ajudes directes de 855 milions d’euros de fons estatals per fer front als efectes econòmics de la COVID-19.

En concret, aquestes ajudes directes van dirigides a totes aquelles empreses, de tots els sectors productius, que han registrat una caiguda dels ingressos durant la pandèmia del 30%, per a empreses afectades per la fallida de Thomas Cook o per a les empreses de recent creació o que van fer inversions importants en el període de referència dels ajuts.

Tot el procés s’ha duit a terme de manera telemàtica a través del lloc web ajutscovid.atib.es, on podreu trobar tota la informació necessària.

Fre al virus

El Govern de les Illes Balears ha posat en marxa un sistema de Nivells de Protecció que fixa les mesures per frenar l’avanç de la pandèmia en funció de la situació sanitària en què es trobi cada una de les illes.

Cada nivell es determina de manera específica per a cada territori i s’actualitza de manera generalitzada cada dues setmanes.

Procés de vacunació

La Conselleria de Salut també ha habilitat una web especial amb tota la informació del procés de vacunació contra la COVID-19 a les Illes Balears.

El Servei de Salut l’actualitza de manera constant segons avança l’estratègia estatal de vacunació. També hi trobaràs respostes a les preguntes més freqüents sobre les vacunes.

També pots visitar el web que el Govern de les Illes Balears ha habilitat per recollir tota la informació relativa a la crisi sanitària, com també les xarxes socials del Govern i la Conselleria de Salut, on es publiquen les últimes novetats sobre la pandèmia.

GOVERN ILLES BALEARS 

 Govern de les Illes Balears

@GOIB

@GOIB

CONSELLERIA DE SALUT

 Conselleria Salut

 @SalutGOIB

@SalutGOIB

Informació per illes

Visita les webs especials amb informació específica per a les respectives illes, fent especial èmfasi en les mesures preses i les ajudes aprovades.

T’animam a consultar-les per conèixer amb més detall les ajudes a què tens dret.

Estigues també al dia a través de les nostres xarxes socials