Informació pràctica i d’utilitat sobre el COVID19

En aquesta pàgina hi trobaràs informació pràctica i d’utilitat relacionada amb el COVID19, des d’un resum de les mesures aprovades per les diferents institucions per fer front a la crisi sanitària i les seves conseqüències, com enllaços a les pàgines oficials on hi trobaràs informació actualitzada per les administracions competents.

És responsabilitat de tots actuar amb calma i prudència, seguir en tot moment el que dictin les institucions i complir amb les mesures de protecció. Per això, és indispensable consultar els canals oficials i no contribuir a la propagació de notícies falses.

Gràcies per la teva col·laboració.

Pacte per Balears

El Govern de les Illes Balears ha signat amb els principals agents socials i econòmics, els consells insulars, l’Ajuntament de Palma, la FELIB i partits polítics el Pacte per Balears per a la Reactivació i Transformació Econòmica i Social de les Illes Balears.

Un pla per per reactivar l’economia de l’arxipèlag, fruit del diàleg social i que recull les aportacions de tots els signants.

Aquest Pacte recull també les mesures desplegades des de l’esclat de la crisi i aprovades en el Decret Llei 8/2020 i el Decret Llei 9/2020 per a la l’impuls de l’economia i la protecció del territori aprovats en Consell de Govern.

Les Illes Balears en la la Nova normalitat

Des del 21 de juny, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera es troben en l’anomenada “Nova Normalitat“.

A continuació trobaràs tota la informació sobre què es pot fer i què no en la Nova normalitat a les Illes Balears i el règim sancionador per fer front als incompliments de les restriccions.

Acord social històric per protegir l’ocupació

El Govern de les Illes Balears i les principals patronals i sindicats han signat un gran pacte social per protegir 200.000 llocs de feina del sector serveis.

Consulta’n els detalls aquí o mirant el vídeo que hem preparat.

#RecuperacióJusta

Des de l’esclat de la crisi, el compromís dels socialistes des de les diferents institucions ha estat, especialment, amb les persones més vulnerables. Hem apostat per una gestió diferent de l’anterior crisi, aprovant mesures perquè ningú no quedàs enrere. A continuació et deixam un recopilatori de vídeos amb les mesures més destacats posades en marxa per pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la COVID-19.

Mesures per a una Recuperació Justa

Per als treballadors

Per a l’habitatge

Per a les empreses

Per als autònoms

Per al sector cultural

Contra la violència masclista

Per no deixar ningú enrere

Principals mesures per frenar el COVID-19

Aquestes són les primeres mesures que es varen prendre per pal·liar la crisi sanitària i els seus efectes a Espanya i a les Illes Balears.

Govern d’Espanya:

Govern de les Illes Balears

Accessos ràpids destacats

Tens dubtes?

El Govern de les Illes Balears ha habilitat una web especial COVID-19 que aglutina tota la informació relativa a aquesta crisi sanitària, on hi trobareu la següent informació:

  • Informació sanitària
  • Ajudes per a empreses, treballadors i autònoms
  • Telèfons i correus electrònic per a consultes

També trobaràs la informació actualitzada a les xarxes socials institucionals

GOVERN DE LES ILLES BALEARS 

 Govern de les Illes Balears

@GOIB

@GOIB

CONSELLERIA DE SALUT

 Conselleria Salut

 @SalutGOIB

@SalutGOIB

Vols més informació per illes?

També hem publicat pàgines web especials amb la informació pràctica i d’utilitat específica per a les respectives illes, fent especial èmfasi en les mesures preses i les ajudes aprovades.

T’animam a consultar-les per conèixer amb més detall totes les ajudes a què tens dret.

Consulta les novetats destacades a les nostres xarxes socials

No t’oblidis de seguir-nos per rebre les últimes notícies directament als teus murs. Gràcies per ajudar-nos a difondre.