Pacte per Balears

El Govern de les Illes Balears ha signat amb els principals agents socials i econòmics, els consells insulars, l’Ajuntament de Palma, la FELIB i els partits polítics que s’hi han volgut sumar el Pacte per Balears per a la Reactivació i Transformació Econòmica i Social de les Illes Balears, un pla per per reactivar l’economia que recull les aportacions de tots els signants.

També recull les mesures aprovades en els decrets llei 8/2020 i el 9/2020 per a la l’impuls de l’economia i la protecció del territori.

L’objectiu de no deixar ningú enrere

El Govern d’Espanya i les principals patronals i sindicats, en el marc de la Mesa de Diàleg Social estatal celebrada a les Illes Balears, han signat un acord social històric per protegir més de 85.000 treballadors de les Illes Balears.

Es tracta d’un acord que recull dues mesures molt reivindicades pels i les socialistes de les Illes Balears:

Una prestació extraordinària per als fixos discontinus, que beneficiarà 85.000 treballadors de l’arxipèlag, que no els consumirà atur i no generarà cap cost per a les empreses. És la primera vegada que es posa en marxa una mesura d’aquestes característiques, feta pràcticament a mida per a les Illes Balears.

La pròrroga dels ERTO fins al 31 de gener de 2021 i l’ampliació dels ERTO de rebrot.

També amb el compromís d’assolir una recuperació justa que no deixi ningú enrere, el Govern de les Illes Balears ha posat en marxa un Pla de Xoc per a l’Ocupació amb una inversió de més de 72 milions d’euros i capacitat per beneficiar més de 83.000 treballadors de la nostra Comunitat Autònoma. És una mesura recollida en el Pacte de Reactivació de les Illes Balears, pactada i consensuada amb tots els signants.

Tota la informació actualitzada sobre el coronavirus

Visita el web que el Govern de les Illes Balears ha habilitat per aglutinar tota la informació d’interès relativa a la crisi sanitària. També trobaràs la informació actualitzada a les xarxes socials del Govern de les Illes Balears i de la Conselleria de Salut i Consum.

Informació per illes

Visita les webs especials amb informació específica per a les respectives illes, fent especial èmfasi en les mesures preses i les ajudes aprovades.

T’animam a consultar-les per conèixer amb més detall les ajudes a què tens dret.

Estigues també al dia a través de les nostres xarxes socials