El PSIB-PSOE critica “el populisme fiscal del PP” després de donar “sistemàticament l’esquena als ciutadans, les empreses i els autònoms”

Sílvia Cano: “No esperam res més del PP que el seu populisme fiscal, un eslògan buit amb la fórmula eterna de la baixada d’impostos”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha criticat “l’eslògan buit” que suposa “la fórmula eterna del PP” d’abaixar impostos, una proposta que ha qualificat de “populisme fiscal”, ja que “duen en el seu ADN fer el contrari del que prometen”. Cano ha lamentat que el PP es posicioni ara devora les famílies, les empreses i els autònoms, quan “els ha donat l’esquena sistemàticament” des que va esclatar la crisi sanitària.

Així, i en relació amb les preguntes que el PP farà demà durant la sessió de control al Govern, Cano els ha “agraït” que centrin les seves preguntes en la gestió dels governs progressistes de la crisi sanitària i la provocada per la guerra a Ucraïna per no deixar ningú enrere.

“Si haguessin volgut participar del Pacte de Reactivació, coneixerien de primera mà totes les propostes que s’hi ha impulsat, a més d’haver pogut fer les seves”, ha exposat Cano, lamentant, no obstant això, que “rebutjassin frontalment participar-hi, donant l’esquena a la gent i quedant al marge d’un front comú amb institucions, partits, sindicats, patronals i societat civil”.

És més, Cano ha destacat que, a diferència de l’ocorregut durant la crisi anterior, en aquesta ocasió l’enfocament ha estat “radicalment diferent”. En aquest sentit, la socialista ha recordat al PP que “mentre ells varen decidir salvar els bancs i deixar la gent abandonada, els governs progressistes hem preferit salvar les persones”.

Entre altres mesures, la portaveu adjunta ha recordat que s’han contractat més professionals sanitaris i docents que mai, per contra dels que el PP va acomiadar l’anterior crisi i que s’han retornat drets als treballadors amb l’actual reforma laboral, que tombà algunes de les mesures més perjudicials per als treballadors que va aprovar el PP en la seva.

Així mateix, també ha recordat mesures com les successives apujades del salari mínim i de les pensions, l’Ingrés Mínim Vital i l’ampliació de la renda social garantida, les prestacions extraordinàries per a autònoms i per als fixos discontinus, els ERTO o els 855 milions d’euros per a empreses i autònoms.

També ha fet referència als decrets llei aprovats pel Govern de les Illes Balears amb més de 100 milions d’euros en ajudes directes per als sectors més afectats per les conseqüències de la guerra a Ucraïna, els descomptes i gratuïtat del transport públic a les Illes Balears o la gratuïtat de l’etapa 2-3 anys.

Totes elles, “mesures que ajudaran les famílies a estalviar uns doblers que necessiten”, però que també han duit les Illes Balears “a estar en plena ocupació, a créixer més que cap altra Comunitat Autònoma i a crear més llocs de feina que ningú”.

“Tot això ho hem aconseguit sense el suport del PP”, ha conclòs Cano, afegint que “no esperam res més del principal partit de l’oposició que el seu populisme fiscal”.

Comments are closed