Debat sobre els reptes de futur de la Intel·ligència Artificial a Europa, organitzat per la Fundació Gabriel Alomar

L’eurodiputat socialista Ibán García del Blanco exposarà les novetats en normativa europea, en una taula on també hi intervenen Alícia Homs i Mercedes Garrido

La Fundació Gabriel Alomar ha organitzat per aquest divendres un debat social per tractar sobre els principals reptes de futur de la Intel·ligència Artificial (IA), i el repte que suposa per a Europa la irrupció d’aquesta nova tecnologia. Per això, demà, 12 d’abril, a les 18.00 hores, té lloc una conferència a l’Hotel Melià Palma Bay, en el que intervindran diferents dirigents del PSOE tant de les Illes com del Parlament Europeu, per donar a conèixer les principals novetats derivades de la nova normativa europea en IA.

En concret, per aprofundir en aquesta matèria la fundació Gabriel Alomar ha convidat l’eurodiputat socialista Ibán García del Blanco, qui posarà en valor la importància de tenir una llei d’IA a l’àmbit europeu, que ha costat anys de debat perquè ha hagut d’unificar posicions ideològiques molt distintes.

Així mateix, l’aprovació d’una Llei d’IA europea garanteix una seguretat per a la ciutadania i vol transmetre confiança perquè la normativa protegeix valors fonamentals de totes les persones residents als 27 països de la UE. També és una norma amable amb la innovació, que crea espais per a la innovació i obre noves expectatives laborals i socials en un horitzó de futur.

García del Blanco és l’únic diputat espanyol que ha participat a les negociacions institucionals per la tramitació de la Llei Europea de la IA. Ha estat el coordinador dels Grup dels Socialistes i dels Demòcrates (S&D) en el Comitè d’Assumptes Jurídics, i que ha estat l’encarregat de defensar els aspectes ètics de la IA, la robòtica i les tecnologies assimilades. També ha participat en conformar la Llei Europea de Dades i forma part del Comitè especial d’IA a l’era digital.

Al col·loqui també hi participarà Mercedes Garrido, secretària de Política Autonòmica del PSIB-PSOE  i  Alicia Homs, eurodiputada del PSIB-PSOE, que presentarà el ponent.

Recursos addicionals

Comments are closed