El PSIB-PSOE defensa “la determinació i l’eficàcia” amb què ha actuat el Govern per “protegir els sectors més afectats” pels efectes de la guerra

El ple del Parlament ha convalidat el decret llei 4/2021 de mesures extraordinàries per pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna

El diputat del Grup Parlamentari Socialista Carles Bona ha destacat avui en el ple del Parlament, durant el debat de convalidació del decret 4/2022, de mesures extraordinàries per pal·liar els efectes de la guerra, l’actuació del Govern per donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials d’aquesta cruel situació.

“El Govern, com va fer amb la resposta a la pandèmia, ha actuat amb determinació i eficàcia per protegir els sectors més afectats i els col·lectius més vulnerables”, ha remarcat Bona, en referència a les mesures recollides en el decret que s’ha convalidat a la cambra autonòmica.

En aquest sentit, el diputat ha recordat que aquest decret recull mesures extraordinàries i urgents per afrontar l’acolliment de persones refugiades a les Illes Balears, però també de pal·liar les conseqüències socioeconòmiques derivades en la població, en especial la socialment més vulnerable.

Cal recordar que es tracta d’un pla de 25 mesures dotat amb una inversió de més de 100 milions d’euros, dels quals 70 seran per a ajudes i despesa directa, i la resta, més de 30 milions d’euros, crèdits ICO per a les empreses que ho necessitin.

El pla també contempla mesures per a les famílies més vulnerables, com l’augment de la renda social garantida, que beneficiarà 4.400 famílies de les Illes Balears.

Bona ha emfasitzat que “l’obligació moral dels governs és, en la situació en què ens trobam, aprovar d’urgència decrets llei com el que debatem avui aquí, i l’obligació dels parlaments és refrendar-los”.

“Des del Govern s’actua amb determinació, ambició i també amb eficàcia per afrontar el repte derivat de la guerra, per deixar enrere com més aviat millor l’increment de preus, protegir els col·lectius més vulnerables i sectors afectats i continuar treballant pensant en la ciutadania de les Illes Balears”.

Respecte d’això darrer, el diputat socialista ha enviat un missatge al principal partit de l’oposició, que ha votat abstenció en la votació. “Ho farem amb el suport del principal partit de l’oposició o, com és habitual, en contra de la seva irresponsabilitat”, ha criticat Bona, recordant que l’única proposta del PP és abaixar impostos.

“És l’única tecla que sap pitjar el Partit Popular”, ha afegit Bona, recordant que “encara no han dit d’on retallarien la despesa” i que, precisament quan governen allò que fa és apujar els impostos que des de l’oposició prometen abaixar.

Per la seva banda, el diputat per Formentera de la coalició progressista, Antonio Jesús Sanz, ha qualificat aquest decret com a “necessari per a la nostra ciutadania” i ha posat de relleu “la responsabilitat de les administracions de posar els recursos necessaris a l’abast de la ciutadania”.

Sanz també ha volgut realçar la rebaixa dels preus de l’energia gràcies a les mesures del Govern de l’Estat i l’empenta de les energies renovables solar i eòlica, que aconsegueixen abaratir el preu final de l’energia. “És curiós com s’ha deixat de parlar de l’energia ara que hi ha mesures i les renovables abarateixen els preus; és just que es digui també en aquestes circumstàncies”, ha conclòs.

Comments are closed