El PSIB-PSOE alerta que l’escalada de la ultradreta posa en perill els drets aconseguits per al col·lectiu LGTBI

Els Socialistes han celebrat una trobada amb la militància amb els cofundadors de l’organització en defensa dels drets transsexuals Chryssàlis amb motiu del Dia Internacional de la Visibilitat Trans

Els Socialistes de les Illes Balears han organitzat una trobada amb els cofundadors de l’organització en defensa dels drets transsexuals Chryssàlis per compartir la seva experiència amb la militància sobre què suposa tenir un infant transsexual. Un acte que ha estat organitzat per la secretària de Drets Socials i LGTBI del PSIB-PSOE, Teresa Suàrez, i que ha comptat amb la participació dels cofundadors i pares d’un infant transsexual, Àlex Lucas i María Luisa Ortega.

D’aquesta manera, la socialista Suàrez ha reivindicat que “amb l’escalada de la ultradreta a Europa molts dels drets que hem aconseguit per al col·lectiu LGTBI perillen” i hi ha afegit “l’entrada al govern de la ultradreta a Castella i Lleó evidencia que el Partit Popular està disposat a deixar de banda els seus valors per aconseguir el poder”.

Suàrez ha incidit que “només quan governam els socialistes avançam en drets”. La socialista ha recordat la llei pionera a Espanya que es va aprovar a les Illes Balears per a garantir els drets de les lesbianes, els fais, els trans, els bisexuals i els intersexuals i, també per erradicar la LGTBIfòbia. “S’està fent tot un camí conquerint drets i dins el col·lectiu encara hi ha gent que es senten qüestionats per la societat i que no tenen reconeguts els seus drets i hem de continuar fent feina per aconseguir la seva acceptació”.

Per la seva banda, el cofundador de Chryssàlis, i pare d’un infant transsexual, Àlex Lucas ha exposat que “abans del 2015 no ens agafaven ni el telèfon, a l’escola no reconeixien el dret de la nostra filla a ser una nina i no obtenien ajuda ni respostes enlloc; però d’ençà que hi va haver un canvi de govern, cap a un progressista, només vàrem trobar facilitats”, ha dit en referència a tràmits com canviar el nom de la seva filla del document d’identitat o aconseguir una acceptació plena al centre educatiu.

En la mateixa línia, la cofundadora de Chryssàlis, i mare d’un infant transsexual, María Luisa Ortega ha subratllat que “hem de continuar celebrant el Dia Internacional de la Visibilitat Trans per commemorar tots els drets assolits, però també per reivindicar i lluitar tots els drets que encara ens queden per assolir perquè encara hi ha gent que no reconeix a una persona pel seu nombre sentit o el seu sexe sentit”.

Comments are closed