El PSIB-PSOE demana als grups parlamentaris que votin a favor de l’escut social amb mesures per combatre la pujada dels preus

El Ple del Parlament debatrà i previsiblement aprovarà en la sessió plenària de dimarts el decret llei amb mesures per combatre la inflació

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat avui el vot a favor de tots els grups de la cambra autonòmica al decret llei amb mesures per combatre la inflació, que es debatrà i previsiblement aprovarà en el ple del Parlament de la setmana que ve.

“Esperam el vot favorable de tots els grups parlamentaris”, ha expressat Costa, alhora que ha recordat que fins i tot el PP “va anunciar públicament que en cap cas esmenaria les mesures que fan referència a l’escut social”.

En aquest sentit, la socialista ha recordat que entre les mesures que va anunciar la presidenta Armengol en el Debat de Política General del passat octubre i que centren el decret llei que l’executiu aprovà el 7 de novembre i que ara s’envia a convalidació per part de la cambra autonòmica, se’n troben algunes tan importants com l’ajuda de 300 o 600 per a les persones a l’atur.

“Són mesures destinades a combatre la pujada de preus, estar al costat dels ciutadans en moments de dificultat i ajudar les butxaques de molta gent que es trobarà en dificultats durant els mesos d’hivern”, ha exposat, destacant també el retorn de les matrícules universitàries per als estudiants de la UIB, que es poden sol·licitar des d’avui mateix.

Així mateix, Costa ha considerat una “molt bona notícia” que durant tot l’any 2023 els transport públic terrestre de totes les Illes Balears sigui gratuït, gràcies a l’acord assolit pel Grup Socialista al Congrés perquè s’inclogui en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023.

“És de justícia que ens alegrem de les bones notícies, sobretot si tantes persones es veuran beneficiades”, ha conclòs Costa.

Comments are closed