El PSIB-PSOE demana al PP que abandoni “el discurs del govern il·legítim, tan perillós des del punt de vista democràtic”

Costa: “Repetir permanentment que el Govern d’Espanya és il·legítim és no reconèixer el resultat de les urnes”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha fet una “crida seriosa” al PP perquè “no es deixi arrossegar cap al fang per la ultradreta i abandoni el discurs del govern il·legítim, tan perillós des del punt de vista democràtic, perquè revertirà de manera negativa en la ciutadania d’aquestes illes”.

“Qued molt preocupada ja no només per escoltar el PP nacional el seu discurs de govern il·legítim, sinó també perquè el PP de les Illes Balears intenti traslladar aquí el debat de l’esbroncada i la confrontació perquè sí, sense cap motiu, perquè no és ni un debat d’idees ni de projectes”, ha expressat la socialista.

Costa també ha reconegut quedar “més preocupada encara” després de la roda de premsa del portaveu del partit a la cambra autonòmica, en la qual “no ha dit ni una paraula sobre les Illes Balears ni ha parlat de propostes, sinó que s’ha centrat únicament en fer una política de confrontació i crítica permanent sense cap argument relacionat amb la nostra Comunitat Autònoma”.

És per aquest motiu que la socialista ha demanat expressament al PP que “no entri en el joc, perquè és el que fa pinça amb la ultradreta amb declaracions tan repugnants des del punt de vista de la democràcia com dir que el Govern d’Espanya és il·legítim”.

A més, a més, Costa ha recordat que “repetir permanentment que el Govern d’Espanya és il·legítim és no reconèixer el resultat de les urnes”. Respecte d’això darrer, la socialista ha lamentat que un partit que espera governar faci aquest tipus de declaracions “grandiloqüents que ja ens hem acostumat a escoltar, però que tenen un fons polític tan important”.

“De la ultradreta ja sabem que no sortiran d’aquest discurs, però demanam al PP que l’abandoni”, ha conclòs respecte d’aquesta qüestió la portaveu socialista.

Tot a punt per aprovar els vuitens pressupostos progressistes de Balears

A parer de la portaveu, aquesta actitud poc constructiva del PP de les Illes Balears contrasta amb la política útil del Govern de les Illes Balears i dels partits que donen suport al pacte de Govern, fent possible que la setmana que ve s’aprovin els vuitens pressupostos consecutius d’aquestes dues legislatures.

Aquesta setmana, la Comissió d’Hisenda dictaminarà el projecte de llei de pressupostos i la setmana que ve s’aprovaran en tres plenaris “transcendentals per als ciutadans de les Illes Balears”.

“S’aprovaran uns pressupostos sòlids, els més socials i que més necessiten els ciutadans de les Illes després d’una legislatura molt complicada, amb la crisi sanitària primera i la guerra a Ucraïna, després”, ha explicat Costa, qui ha tornat a estendre la mà a l’oposició perquè se sumin “a les iniciatives en positiu”.

Comments are closed