El PSIB-PSOE felicita la directora general Rosana Morillo pel seu nomenament com a secretària d’Estat de Turisme del Govern d’Espanya

Morillo serà nomenada secretària d’Estat de Turisme en un pròxim Consell de Ministres i se sumarà a José Manuel Bar, Isabel Castro i Marc Pons com a càrrecs de la màxima confiança del president Pedro Sánchez

El PSIB-PSOE vol traslladar l’enhorabona i felicitar la directora general de Turisme del Govern de les Illes Balears, Rosana Morillo, pel seu imminent nomenament com a secretària d’Estat de Turisme del Govern d’Espanya.

Així mateix, els socialistes de les Illes Balears volen ressaltar el pes que, amb aquest nou nomenament, continua guanyant la nostra Comunitat Autònoma a l’executiu estatal, en aquesta ocasió dins una àrea d’importància estratègia per a la nostra regió, com és el turisme, i el reconeixement que això suposa per al Govern de les Illes Balears, encapçalat per la presidenta Armengol.

La directora general és una gran coneixedora de la realitat turística de les nostres Illes. Va ser nomenada directora general de Turisme pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, l’agost de 2019, tot d’una encetar la segona legislatura de Francina Armengol com a presidenta del Govern de les Illes Balears.

És una de les persones de més confiança per al conseller i també per a la presidenta Armengol, i ha demostrat una gran capacitat de negociació i diàleg amb el sector, especialment durant el més dur de la crisi sanitària, que va colpejar sobretot el sector turístic.

També és una de les persones artífexs de la recuperació turística a les Illes Balears i peça clau en la implementació de l’Estratègia Illes Balears 2030 per a la modernització del sector i la transició cap a un model turístic més sostenible.

Morillo se suma així a altres noms de la política illenca que formen part del grup de càrrecs de la màxima confiança del president de l’executiu estatal, Pedro Sánchez: José Manuel Bar, secretari d’Estat d’Educació des del passat mes de maig –qui prèviament fou director general de Planificació i Gestió Educativa del Govern d’Espanya-; Isabel Castro, secretària d’Estat de Migracions des d’aquest mes de juny; i Marc Pons, Comissionat per a l’impuls d’Energies Sostenibles en Àrees Insulars des del passat juliol.

Morillo és llicenciada en Ciències Matemàtiques, especialitat en Ciències de la Computació, per la Universitat Complutense de Madrid. També ha cursat programes executius en direcció avançada i alta direcció a l’ESADE Business School, a més d’altres títols i diplomes.

Pel que fa a l’experiència professional, Morillo té una àmplia carrera en el sector de l’empresa privada turística, vinculada als recursos humans, l’organització i projectes o la consultoria estratègica, i ha treballat Palma, París, Londres, Madrid o Mèxic.

Comments are closed