Rodríguez: “Demanam al PP que faci de dic de contenció de la ultradreta i no es mostri còmplice de postures que no afavoreixen la recerca de solucions”

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha destacat la capacitat de solidaritat de les Illes Balears amb la població ucraïnesa i ha rebutjat la “terrible, injusta i cruel guerra”

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE, encapçalada per la Secretària General, Francina Armengol, s’ha reunit per analitzar la situació política actual i per aprovar un seguit de propostes de resolució en suport al 8M, la llei d’educació i l’any de la joventut.

Tal com ha exposat el portaveu dels socialistes, Alfonso Rodríguez, en roda de premsa, l’actualitat passa, sense cap mena de dubte, per la guerra “terrible, injusta i cruel” a Ucraïna, que vulnera de manera clara el dret internacional.

En aquest punt, Rodríguez ha explicat que la Comissió Executiva s’ha solidaritzat amb les víctimes civils i amb els més d’1,5 milions de persones que en 10 dies han hagut d’abandonar el seu país. “N’arribaran més i demostrarem la nostra capacitat de ser solidaris, com ja està demostrant el poble de les Illes Balears amb les recollides de material”, ha exposat Rodríguez.

Així mateix, el portaveu socialista ha posat de relleu les paraules de la Secretària General ahir durant el Comitè Federal del PSOE, en el qual va insistir en la necessitat d’una posició comuna a Europa “per fer front a les amenaces i a les conseqüències que, sense cap mena de dubte, aquesta cruel guerra tendrà per tots”.

Respecte d’això, Rodríguez ha elogiat “la posició d’un PSOE que cerca la immediata resposta i que té un posicionament clar cap a la unitat d’Europa, mentre d’altres partís de la ultradreta la qüestionaven i ara no troben el seu lloc” i ha demanat el PP responsabilitat.

“Necessitarem una oposició que pugui fer front a aquesta nova situació des de la responsabilitat i la proposta, no des de la negació constant a qualsevol de les respostes que el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears posen damunt la taula”, ha demanat Rodríguez, qui també ha exigit al PP “que faci de dic de contenció de la ultradreta i que no sigui còmplice de les postures extremes que no afavoreixen en res la convivència i la recerca de solucions”.

Dia de la Dona, Llei d’Educació i Any de la Joventut

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE també ha aprovat tres propostes de resolució: suport a l’any de la joventut, suport a la llei d’educació i suport al dia de la dona.

Pel que fa a aquesta darrera proposta, la Secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, ha explicat que s’ha impulsat “per recordar quines han estat les fites aconseguides, però també per reivindicar les que manquen per aconseguir”.

Així, Cano ha posat de relleu l’aposta dels socialistes per assolir una societat plenament igualitària, on les dones tenguin exactament els mateixos drets efectius que els homes, tant en l’àmbit públic com a l’esfera privada.

En aquest sentit, la socialista s’ha referit a la conciliació com a “gran repte de societat” i ha refermat el compromís de la formació “per continuar impulsant polítiques de cures des de la perspectiva feminista i la corresponsabilitat”.

També ha emfasitzat la importància que l’etapa 0-3 sigui reconeguda com a etapa educativa, tal com recull la primera llei d’educació de les Illes Balears, i no només assistencial.

Aquest fet ha quedat recollit en una llei “sense el suport de la dreta, que va votar que no a totes les mesures en positiu per a les famílies”, ha recordat Cano, qui també ha criticat que ara el PP prometi que impulsaran l’etapa 0-3 anys dues setmanes després de votar-hi en contra.

“Al PP li cal una mica de memòria, perquè tal volta la senyora Prohens no recorda quan votava al Parlament per deixar les escoletes a zero euros de pressupost”, ha asseverat Cano abans de lamentar que la dreta torni a arribar tard a un dret de ciutadania i per a les dones, “com ja varen fer amb la llei de l’avortament i el matrimoni igualitari i ara faran amb el dret a la conciliació”.

Comments are closed