Pilar Costa: “El 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, és un dia de lluita per a una reivindicació que ha de ser permanent”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha lamentat que el Parlament no pugui aprovar demà una Declaració Institucional en suport al Dia de la Dona pel vet de la ultradreta

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat que el 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, sigui “un dia de lluita per a una reivindicació que ha de ser permanent” i ha lamentat que, una vegada més, la cambra autonòmica no pugui llegir una Declaració Institucional en suport a aquest dia per culpa del vet de la ultradreta.

“Ens sumarem a la lectura d’un manifest, demà abans de ple, amb motiu del 8 de març”, ha explicat Costa, alhora que ha considerat “molt preocupant” que, de nou, “la ultradreta impedeixi llegir una Declaració Institucional en defensa de la igualtat real entre homes i dones”.

A més, a més, la socialista ha destacat que aquesta setmana, en la Comissió d’Assumptes Socials del Parlament, els socialistes duran a debat i votació una iniciativa per promoure accions de difusió, prevenció i sensibilització de la violència de gènere en dones més grans de 65 anys.

“Volem visibilitzar un problema real que pateixen les dones majors de 65 anys, que probablement hagin patit tota la seva vida”, ha detallat Costa.

El blanqueig del PP i l’apropament a la ultradreta

Costa també ha mostrat la seva preocupació pel “de cada vegada més evident apropament de la ultradreta i el PP, únics companys de viatge”. La socialista, en aquest sentit, ha alertat que “ens preocupa i hem d’anar alerta que això no suposi el blanqueig del PP”, justament en un moment en què la formació està en un procés de renovació de la seva direcció i “veient què pot passar a Castella i Lleó amb l’entrada de la ultradreta en un govern autonòmic”.

Amb tot, Costa ha insistit en el fet que “tot el que està passant en el conjunt d’Espanya, especialment a la Comunitat de Madrid, demostra que el PP és el mateix partit de sempre, que poden canviar les cares, però no els fons de les seves polítiques”, i que això no pot suposar “blanquejar la corrupció, que és el que sempre ha perseguit al PP”.

El PSOE, un partit centrat en les persones

La portaveu parlamentària socialista també ha valorat molt positivament la celebració ahir del primer Comitè Federal del PSOE després dels processos congressuals, una reunió en la qual ella va participar.

“Al contrari del que passa en altres formacions, el PSOE continua essent un partit sòlid que pensa en la gent i que està centrat en cercar solucions per a la ciutadania”, ha destacat Costa, posant d’exemple mesures com les pujades del salari mínim i de les pensions o l’aprovació de la reforma laboral, que beneficiarà més de 60.000 persones a les Illes Balears.

Així, Costa ha insistit que més de 17.000 treballadors i treballadores de la Comunitat Autònoma i en només dos mesos, han vist millorades les seves condicions de feina gràcies a la reforma laboral, ja sigui perquè han passat a una contractació estable o bé perquè els han apujat els salaris, recordant que la dreta ha votat en contra d’aquestes millores, que beneficien especialment els joves.

Respecte d’això darrer, la socialista ha lamentat l’actitud del PP de “dir no a tot allò que és positiu per a la ciutadania”, en referència a la pujada del salari mínim, la revaloració de les pensions o l’aprovació de la reforma laboral, alhora que els ha demanat que “expliquin a les empreses i autònoms per què no varen donar suport als 855 milions d’euros en ajudes o per què varen votar en contra de l’arribada dels fons europeus”.

“Esperam que el PP surti de les seves lluites internes i de l’esbroncada en què estan instal·lats i se centri en donar solucions a la ciutadania”, ha conclòs Costa.

Comments are closed