El PSIB-PSOE demana “responsabilitat” als grups parlamentaris per aprovar “els pressupostos inversors que la ciutadania necessita”

La portaveu dels socialistes ha lamentat que el PP ja hagi anunciat que esmenarà la totalitat d’uns pressupostos per als quals “no veim motius per intentar bloquejar”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha fet una crida “a la responsabilitat dels grups parlamentaris” per aprovar “els pressupostos més inversors de la història, que posen les persones en el centre i reforcen l’Estat del Benestar” i ha considerat “una irresponsabilitat” que es presentin esmenen a la totalitat per intentar bloquejar aquests comptes.

“Són els pressupostos que la ciutadania necessita, perquè prioritzen les persones, reforcen l’Estat del Benestar i destinen 7 de cada 10 euros a educació, sanitat, serveis socials, habitatge i ocupació”, ha exposat Costa, motiu pel qual considera que, presentar una esmena a la totalitat per “intentar bloquejar” aquests comptes seria una “irresponsabilitat”.

Així, la socialista ha ressaltat que “després de més d’any i mig de pandèmia, es fan més necessaris que mai uns serveis públics forts”, que és un dels objectius dels comptes públics per a 2022.

A més a més, la portaveu ha destacat que els pressupostos “consoliden la reactivació econòmica, fan que la recuperació sigui el més justa possible i que arribi a tothom, incorporen l’històric factor d’insularitat, reforcen el compromís amb la sanitat pública, superant per primera vegada els 2.000 milions d’euros, i impulsen la millora del model productiu i la sostenibilitat”.

Símptoma d’estabilitat i bon govern

D’altra banda, Costa ha realçat que aquests seran els setens pressupostos del Govern progressista que presideix Francina Armengol que s’aprovin en temps i forma. Així ha estat amb tots els comptes anuals des de 2015.

“Posam en valor que els pressupostos s’aprovin una vegada més en temps i forma, la qual cosa és símptoma no només d’estabilitat sinó de bon govern”, ha ressaltat Costa.

En aquest sentit, la socialista ha recordat que altres comunitats autònomes encara no han presentat els seus comptes per a 2022 o, fins i tot, fa tres anys que els prorroguen, com és el cas de la Comunitat de Madrid.

Esmena a la totalitat “irresponsable” del PP

Costa ha criticat la postura del PP enfront “dels pressupostos més alts de la història” i ha qualificat “d’irresponsabilitat” que presentin una esmena a la totalitat. “Es fa difícil entendre una esmena a la totalitat dels pressupostos més alts de la història i que consoliden la recuperació, i no veim motius per intentar bloquejar-los”.

“És una llàstima que el que pretenia el PP amb la seva presumpta renovació s’hagi quedat en la superfície”, ha criticat Costa, recordant que “més que una renovació, el que estam veient és una retornada al passat del PP de José Ramon Bauzá, que va presentar les retallades més importants en aquesta Comunitat Autònoma”.

En contra del model del PP, la portaveu socialista ha recordat que “els progressistes presentam uns pressupostos inversors i en els quals les persones són el centre d’atenció”.

Comments are closed