El PSIB-PSOE debatrà una iniciativa al Ple del Parlament per demanar al Govern d’Espanya que impulsi l’accés universal a les vacunes contra la COVID-19

Carles Bona: “S’ha vist com el repartiment de les vacunes contra la COVID-19 no ha estat gens equitatiu, per això demanam que s’impulsi la fabricació de vacunes i es faci un repartiment a tots els racons”

El diputat del Grup Parlamentari Socialista Carles Bona ha anunciat que al Ple del Parlament d’aquest dimarts es debatrà, i previsiblement s’aprovarà, una Proposició No de Llei per impulsar l’accés universal a les vacunes contra la COVID-19. Una iniciativa que varen registrar les entitats Amnistia Internacional, Medicusmundi Mediterrània, Metges del Món i Oxfam Intermón i que els socialistes han agafat per convertir-la en una iniciativa parlamentària.

D’aquesta manera, Bona ha explicat que “la iniciativa toca una qüestió que és d’absoluta actualitat perquè s’ha vist com el repartiment de les vacunes contra la COVID-19 a nivell mundial no ha estat gens equitatiu”, i hi ha afegit que “això és precisament el que demana aquesta iniciativa, que s’impulsi la fabricació de vacunes i es faci un repartiment que possibiliti que aquesta arribi a tots els racons”.

Així, el socialista ha exposat que “aquesta iniciativa el que fa és demanar al Govern d’Espanya que posi en marxa els mecanismes, desenvolupats per l’Organització Mundial de la Salut, per poder distribuir les vacunes de forma uniforme, i també que sol·liciti a l’Organització Mundial del Comerç una exempció sobre les patents dels productes sanitaris, siguin vacunes o altres medicaments, que puguin ajudar a pal·liar els efectes de la COVID-19”.

Bona ha posat en valor que “els grups parlamentaris de Més per Mallorca, Unides Podem, El Pi i el grup Mixt hagin acceptat la convidada per sumar-se a aquesta iniciativa, però esperam que en el ple de dimarts es pugui aprovar per unanimitat amb el suport de la resta de grups”.

Dia dels Treballadors i Treballadores

Bona ha expressat que “hi havia moltes ganes de tornar a celebrar amb normalitat el Primer de Maig, després de dos anys de no poder-ho fer per mor de la pandèmia, i això s’ha vist tant a la manifestació central de Palma com a les de Menorca i Eivissa, convocades pels sindicats”. També, el socialista ha agraït la participació en els actes organitzats per les agrupacions socialistes i els sindicats que han mobilitzat més de 2.000 persones arreu de les Illes Balears”.

“Demostra que la ciutadania no es conforma amb les conquestes assolides, sinó que hem de seguir avançant en drets laborals, un repte que els i les socialistes mai no hem tengut por d’adquirir”, ha afirmat Bona, qui hi ha afegit que “si alguna cosa s’ha demostrat amb el pas dels anys és que només amb governs progressistes avançam en drets laborals reals”. A més a més, Bona ha recordat que “aquest partit va néixer avui fa 143 anys per defensar els drets dels treballadors i seguim en el seu costat”.

Bona ha incidit que “aquest ha estat un Primer de Maig lúdic en el qual també hem pogut celebrar els drets assolits, començant per la reforma laboral, que tants de bons resultats està demostrant a les nostres illes, però seguint per l’increment com mai fins ara del salari mínim interprofessional i de l’extensió del permís de paternitat a 16 setmanes”. “Uns drets aconseguits sense el suport de la dreta que d’ara endavant no sembla que vegem cap excepció perquè veiem un PP entregat de cada vegada més a la ultradreta”, ha expressat Bona.

Finalment, Bona ha posat en valor que “a la classe treballadora se l’ajuda votant a favor de la pujada dels salaris, però també d’una nova reforma laboral que ha fet possible que, per primera vegada en la història de les Illes Balears, més del 50% de les persones treballadores tenguin un contracte indefinit”. “Així és com s’ajuda als treballadors i treballadores perquè puguin avançar cap a un treball digne, especialment als joves”, ha conclòs.

Comments are closed