Francina Armengol: “Només quan hi ha governs progressistes s’avança realment en drets laborals”

Una àmplia delegació del PSIB-PSOE, encapçalada per la Secretària General, Francina Armengol, ha participat en la manifestació del primer de maig, Dia del Treballador, que ha tornat a sortir als carrers de Palma després de dos anys de pandèmia

La Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha defensat instants abans de començar la tradicional manifestació pel primer de maig, Dia del Treballador, a Palma, que “només quan hi ha governs progressistes és quan realment s’avança en drets laborals”.

La socialista ha encapçalat una nombrosa delegació del PSIB-PSOE, que ha participat en aquesta manifestació després de dos anys de pandèmia. “Tornam a la normalitat amb el primer de maig, un dia d’alegria i que continua essent de reivindicació, però també de celebració de tots els drets laborals aconseguits”.

En aquest sentit, Armengol ha mostrat la seva satisfacció per les bones dades d’ocupació que estan registrant les Illes Balears a les portes de la temporada d’estiu, recordant que “demostren l’esforç que ha fet tota la societat de les Illes, especialment els treballadors, per sortir d’una situació de pandèmia i de crisis econòmica en molt poc temps, amb xifres d’ocupació rècord a la comunitat autònoma”.

A més, a més, la també presidenta del Govern ha destacat que aquestes xifres rècord d’ocupació s’acompanyen de millors condicions laborals i salarials, possibles “gràcies a les polítiques que feim des dels governs progressistes d’Espanya i de les Illes Balears en pro de la dignitat en el treball”.

Respecte d’això, Armengol també ha posat de relleu que recentment s’ha aprovat a les illes el primer pla autonòmic d’igualtat laboral i ha reivindicat que “el PSIB-PSOE seguim devora dels treballadors, que són els que ens varen fer néixer com a partit polític, i seguim defensant aquesta ocupació de més qualitat que estam aconseguint gràcies al diàleg social”.

Per la seva banda, el Secretari d’Ocupació i Economia Social del PSIB-PSOE, Rubén Castro, ha emfasitzat que, a més de tractar-se de la primera manifestació pel dia del treballador en dos anys, ens trobam enfront d’un primer de maig diferent, atès que “no hem de reivindicar la derogació de la reforma laboral del PP de l’any 2012”.

“Reivindicam que hem acabat amb el mantra de la dreta i de la ultradreta que la recuperació econòmica ha d’anar lligat a la destrucció dels llocs de feina i dels drets laborals”, ha destacat Castro, insistint en el que fet que “els governs d’esquerres hem demostrat que la recuperació econòmica només té un camí possible, que és el del progrés social, amb més drets, més ocupació i de més qualitat”.

Així mateix, Castro ha exposat la manera com ja s’estan notant els efectes de la reforma laboral a les Illes Balears. “Ja tenim més ocupació que el 2019 i la tenim de més qualitat, amb més treballadors indefinits que temporal per primera vegada en la història”.

Finalment, Castro també ha volgut ressaltar la nova llei turística de les Illes Balears, la qual, i també per primera vegada en la història, posa en el centre de la indústria turística els treballadors i treballadores. “Mai no havia passat que les persones treballadores de la indústria turística guanyin drets, protegint la seva salut”.

Comments are closed