Ximo Puig: “Armengol ha fet una gran feina recuperant drets, revertint retallades i apuntalant el creixement econòmic”

Armengol ha reivindicat “el treball conjunt” dels dos governs per assolir un “sistema de finançament autonòmic que faci justícia amb els ciutadans de les Illes Balears i de la Comunitat Valenciana”

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha participat en un acte electoral a Calvià, en un diàleg amb la candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, presentat pel candidat a la batlia de Calvià, Alfonso Rodríguez.

Puig ha reivindicat que “Francina Armengol ha fet una gran feina a Balears recuperant drets, revertint retallades, apuntalant el creixement econòmic i amb més llocs de feina, demostrant que des de la moderació i la vocació progressista som capaços de combinar creixement i redistribució, en la qual cosa ara hem d’aprofundir”.

En aquest sentit, el president de la Generalitat Valenciana ha defensat que “els valencians i valencianes també necessitam que a Balears guanyi Francina Armengol perquè tenim un repte pendent, que és aconseguir una Espanya plural, que entengui les nostres diversitats i en la qual la perifèria mediterrània tengui el pes que es mereix en qüestions absolutament fonamentals com és el finançament”.

Però Puig també ha explicat altres punts de feina conjunta entre Comunitat Valenciana i Balears, com és la lluita contra el canvi climàtic, perquè “és el gran repte que tenim per als pròxims anys”.

A més a més, Ximo Puig ha destacat que “després de les eleccions generals” ara ens trobam “en un moment absolutament extraordinari per tenir un horitzó de quatre anys en el qual, més enllà dels governs, allò que importin siguin les polítiques; ara ho podem fer”.

Precisament, el president de la Generalitat Valenciana s’ha referit al “lideratge socialista” que s’ha consolidat a Espanya després del 28 d’abril, un lideratge que, ha insistit, “ara hem d’aprofitar en l’interès general dels ciutadans i ciutadanes” perquè, justament, “qui ha aturat l’extrema dreta i qui fa avançar aquest país és el Partit Socialista”.

La candidata socialista a la presidència de les Illes Balears, Francina Armengol ha començat la seva intervenció felicitant els socialistes valencians pels resultats aconseguits el 28 d’abril i ha demanat el suport per a “la segona fase”, en referència a les eleccions del 26 de maig alhora que ha recordat que “amb un govern d’Espanya socialista durant 4 anys, multiplicarem les polítiques beneficioses per a aquesta comunitat autònoma”.

Armengol també ha reivindicat “el treball conjunt” entre els dos governs per assolir un “sistema de finançament autonòmic que faci justícia amb els ciutadans de les Illes Balears i de la Comunitat Valenciana”, com també ha agraït a Puig “el suport en públic i en privat per reconèixer els efectes de la insularitat que patim”.

Un altre dels temes que han centrat aquest diàleg han estat les “polítiques valentes” que han permès retornar drets als ciutadans i ciutadanes. En particular, Armengol s’ha referit a l’eliminació dels copagaments farmacèutics a ambdues comunitats autònomes, una mesura que ara s’ha de traslladar “a tot Espanya”, com també a la lluita conjunta contra la violència masclista.

Així mateix, Armengol ha recordat que “hem treballat intensament en temes fonamentals com el treball”, aconseguint una “economia que creixi i reparteixi millor”, cosa que ha estat possible, ha explicat la candidata socialista, gràcies a “estratègies d’ocupació i turístiques, que hem treballat com a qüestions fonamentals”.

En aquest sentit, Armengol ha exposat que “hem aconseguit allargar temporada, més treball de qualitat, lluita contra la precarietat laboral i per la qualitat turística” a més del compromís de Pedro Sánchez “per reconèixer les malalties professionals de les cambreres de pisos”.

Per part seva, el candidat a la batlia de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha destacat la importància de les eleccions del 26 de maig perquè “ens jugam l’educació, la sanitat, el benestar social, la dependència i les polítiques claus que afecten de manera directa a la vida de les persones”.

Per això, ha considerat fonamental “tornar a les urnes diumenge i que sigui el vot de tots i totes el que mobilitzi el que realment volem per als pròxims anys, amb governs d’esquerres basats en el diàleg i el pacte, virtuts de polítics com Francina Armengol i Ximo Puig”.

Comments are closed