El Congrés aprova estendre la mesura dels llits elevables als establiments turístics de totes les comunitats autònomes

El diputat socialista en el Congrés Pepe Mercadal ha ressaltat el canvi de posició del PP, que ha votat a favor quan fa un any opinava que els llits elevables eren “una tonteria”

El diputat socialista en el Congrés, el menorquí Pepe Mercadal, ha aconseguit avui el vot de la Comissió estatal de Turisme per impulsar el compromís de totes les comunitats autònomes per tal que implementin la mesura impulsada pel PSIB-PSOE a les Illes Balears, de millorar les condicions laborals de les cambreres de pis.

En concret, els representants del Congrés han votat a favor d’estendre la implantació de llits elevables a tots els establiments turístics d’Espanya, ja que aquesta mesura, liderada de forma pionera pel Govern de Francina Armengol, ha demostrat la seva efectivitat en els hotels que ja ho han instaurat.

La Comissió de Turisme també ha votat a favor d’avançar en el reconeixement de les malalties professionals per a aquelles lesions musculars derivades d’esforços físics del treball realitzat per les cambreres de pis, així com la seva inclusió en el catàleg de professionals d’alta perillositat.

Aquest reconeixement permetria avançar en les jubilacions anticipades per a aquelles treballadores que pateixen malalties al final de la seva vida professional.

Després de la votació, Pepe Mercadal ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de la mesura, que compta amb el vot positiu del PP: “És notable -ha assenyalat Mercadal- que els populars han passat de dir l’any passat que aquesta mesura era ‘una tonteria’ a votar a favor la proposta d’estendre la mesura a totes les comunitats”. Mercadal ha afegit que és important ara que cada comunitat inclogui la mesura a la seva llei turística autonòmica. I en el cas de les Illes Balears, és necessari que el Govern de Prohens es comprometi a respectar la Llei turística de Francina Armengol”.

Recursos addicionals

Comments are closed