El Consell Assessor d’Igualtat del PSIB-PSOE demana a Prohens que deixi d’avalar la contractació d’un processat per agressió sexual

El PSIB-PSOE demana a la presidenta que expliqui clarament si era coneixedora o no de les investigacions sobre el seu alt càrrec

El PSIB-PSOE ha reunit avui el Consell Assessor en Polítiques d’Igualtat, òrgan que assessora  el Partit Socialista en matèries de feminisme i polítiques de gènere, format per responsables institucionals i orgàniques en matèria d’igualtat, però també per un ampli nombre de professionals de diferents àmbits -acadèmic, professional, sindical, social- que des de la seva trajectòria volen contribuir en la conformació del projecte feminista socialista.

Precisament, i davant l’escàndol de la contractació per part del vicepresident del Govern, Antoni Costa, d’un processat per agressió sexual i policial com a alt càrrec de l’Executiu, el Consell Assessor ha demanat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que deixi d’avalar l’actuació del seu vicepresident i el destitueixi.

D’aquesta manera, el Consell Assessor en Polítiques d’Igualtat del PSIB-PSOE es vol sumar a les reivindicacions del moviment feminista d’exigir la destitució del vicepresident per fitxar a un presumpte agressor sexual coneixent les acusacions i investigacions que se li estaven fent.

A més a més, el Consell Assessor considera més necessàries que mai les explicacions de la presidenta del Govern, sobre si coneixia o no les investigacions sobre Juan Antonio Serra Ferrer quan va ser nomenat pel Consell de Govern que ella presideix, atès que avui ha rebutjat contestar aquesta important qüestió en el ple del Parlament.

En qualsevol cas, el PSIB-PSOE lamenta que el Govern hagi cregut al presumpte agressor i no a la víctima, no li hagin demanat disculpes i la sotmetin a un procés de revictimització, justificant l’actuació del vicepresident.

Durant la reunió, el Consell Assessor també ha fet una valoració positiva de la mobilització feminista del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, tot i que han condemnat amb fermesa les agressions masclistes que van patir algunes manifestants durant el recorregut a Palma.

Amb tot, el PSIB-PSOE vol reiterar el seu dolor pels darrers assassinats masclistes d’aquesta setmana arreu del país, així com el compromís de la formació per prevenir, combatre i erradicar el masclisme de la nostra societat.

Finalment, a la trobada també s’ha expressat la satisfacció de l’òrgan pel nomenament de la nova ministra d’Igualtat, la socialista Ana Redondo, amb l’esperança que impulsi l’agenda feminista i les polítiques d’igualtat.

El Consell Assessor d’Igualtat del PSIB-PSOE està presidit per la doctora i professora de Dret Internacional Públic, Valentina Milano,

Comments are closed