El PSIB-PSOE denuncia que Prohens no contesta si coneixia o no les acusacions contra Serra Ferrer i acusa la presidenta d’avalar l’actuació de Costa

El portaveu socialista ha demanat a Prohens que destitueixi a Costa per incorporar al Govern a un presumpte agressor sexual

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que destitueixi al vicepresident Antoni Costa i demani disculpes a la víctima de la presumpta agressió sexual perpetrada per l’exgerent de l’IBETEC.

El portaveu socialista ha acusat la presidenta de no voler contestar si coneixia els fets o no a l’hora de nomenar a l’alt càrrec processat per agressió sexual, així com també d’avalar l’actuació del vicepresident, qui va creure al presumpte agressor i no a la víctima.

També ha reclamat a Prohens que “deixi de defensar el que és indefensable”, perquè “Costa es va erigir en jutge sense esperar al judici i diu que va creure al seu amic i no a la víctima”.

En aquest sentit, Negueruela ha criticat que el vicepresident “no va creure en la presumpció de certesa de les actes de la policia nacional ni de les mesures preses per la UIB, i per això va triar al seu amic i no a la fiscalia, i va elegir al seu amic per damunt de la confiança que Prohens va dipositar en ell”.

Finalment, Negueruela ha recordat que el vicepresident no ha cessat a Serra Ferrer per cometre un error, sinó “perquè s’ha fet públic, i per això, la presidenta ha de prendre mesures i destituir immediatament al senyor Costa”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la diputada Sílvia Cano, qui ha demanat al vicepresident que “no faci un Rubiales i dimiteixi, perquè intenta aturar el cop per no esquitxar a la presidenta, però és molt difícil comprendre que en un Consell de Govern ningú es fixés en els antecedents del seu company, i entre la víctima i l’agressor, Costa va triar l’agressor”.

Per part seva, la diputada Pilar Costa ha advertit que “no aturarem fins a saber la veritat, per això volem saber en quina situació processal es trobava Serra Ferrer quan va ser contractat, perquè tenim un Govern que ha passat d’impunitat zero a credibilitat zero”.

Finalment, la diputada Mercedes Garrido ha denunciat que “aquest Govern s’ha avesat a fer un mal ús de les institucions”, per la qual cosa “fins que el senyor Costa no sigui destituït l’Executiu no podrà parlar de compromís de lluita contra la violència masclista ni contra les agressions sexuals, perquè no serà una lluita real”.

Amb tot, el Grup Parlamentari Socialista també ha denunciat que el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca continua en el seu càrrec després d’haver fet publicacions masclistes a les xarxes socials contra diputades i càrrecs socialistes.

Comments are closed