El Grup Parlamentari Socialista demana que es reprengui l’activitat parlamentària amb la màxima normalitat possible

Sílvia Cano espera que la proposta, a la qual la Mesa del Parlament s’ha compromès a donar resposta en 48 hores, compti amb el màxim consens possible

El Grup Parlamentari Socialista ha demanat a la Mesa del Parlament de les Illes Balears que l’activitat parlamentària es pugui reprendre “amb la màxima normalitat possible” perquè els diputats i diputades “puguem exercir el nostre paper, equilibrant la tasca parlamentària amb les obligacions de l’Estat d’Alarma, garantint la màxima seguretat per als diputats i evitant la propagació del virus”, ha explicat la portaveu socialista, Sílvia Cano.

La socialista ha fet aquesta petició en la Junta de Portaveus parlamentaris que s’ha celebrat aquest dilluns dematí de manera telemàtica i després de confirmar-se l’allargament del decret d’Estat d’Alarma anunciat pel Govern d’Espanya.

Cano ha valorat molt positivament el compromís de la Mesa del Parlament de presentar una proposta en aquest sentit en el termini de 48 hores, la qual espera que es pugui adoptar “amb el màxim consens possible” perquè es pugui modificar l’activitat parlamentària, una possibilitat “que es va deixar oberta per tal d’anar adaptant-nos a l’evolució dels esdeveniments”, ha recordat Cano.

Precisament, la Junta de Portaveus també ha ratificat la celebració demà de les sessions de la Diputació Permanent en les quals es debatran tres decrets llei: el decret llei de mesures extraordinàries en matèria d’habitatge i altres dos relatius a mesures per fer front a la crisi sanitària del COVID-19 i les seves conseqüències socials i econòmiques.

La convocatòria d’aquesta Diputació Permanent, ha recordat Cano, s’ha pres de manera col·legiada i està emparada jurídicament.

Així mateix, la portaveu socialista també ha traslladat a la Mesa del Parlament de les Illes Balears una proposta perquè es puguin adequar els ingressos dels diputats i diputades autonòmics a l’activitat parlamentària mentre duri l’Estat d’Alarma.

Comments are closed