El Grup Parlamentari Socialista espera que la compareixença d’Armengol serveixi per retornar a la unitat política “i que alguns no es posin de perfil”

Sílvia Cano espera durant la compareixença la gran solució del PP per sortir de la situació actual, perquè “després de les seves Jornades Parlamentàries han dedicat mitja roda de premsa al Grup Parlamentari Socialista, per la qual cosa voldríem escoltar de veritat quina és l’alternativa que tenen de cara al futur”

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, compareixerà al ple del Parlament el pròxim dimarts, 8 de setembre, per explicar la situació de la pandèmia i les mesures que s’estan impulsant per fer front a les seves conseqüències.

Així ho ha decidit la Junta de Portaveus de la cambra autonòmica, després de la qual la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha avançat que “esperam que sigui un debat tranquil, serè, on es pugui anar cap a la unitat política i escoltar propostes constructives, perquè necessitam el màxim consens per afrontar una situació que és difícil”.

Per a Cano, “és moment per al debat constructiu, per l’altura de mires i per proposar alternatives, el que no necessita la societat de Balears és la crítica destructiva en la qual s’ha instal·lat el PP i el com pitjor, millor”.

Per això, des del Grup Parlamentari Socialista s’espera que “la presidenta pugui explicar les mesures posades en marxa per protegir treballadors i treballadores, famílies, autònoms i el pacte per a reactivar l’economia i que ningú quedi enrere”.

A més a més, la portaveu socialista ha assegurat que “esperam escoltar la gran solució del PP a la situació actual, perquè avui hem vist que després de les seves Jornades Parlamentàries han dedicat mitja roda de premsa al Grup Parlamentari Socialista, per la qual cosa voldríem escoltar de veritat quina és l’alternativa que tenen de cara al futur per sortir de l’actual situació”. De fet, Cano ha afegit que “estam convençuts que la ciutadania serà implacable amb aquells que en el pitjor moment dels darrers 80 anys s’han posat de perfil”.

Cano ha recordat que en la Comissió de Seguiment del Pacte de Reactivació Econòmica i Social es va explicar com en només dos mesos s’han posat en marxa 95 de 131 mesures, amb una mobilització de recursos de 540 milions d’euros, “i el PP no hi era perquè no s’ha volgut sumar a aquest pacte”.

Finalment, Cano ha anunciat que la Junta de Portaveus ha donat el vistiplau a la constitució d’una Comissió No Permanent d’estudi i planificació en matèria de recursos hídrics, la qual va ser proposada pel Grup Parlamentari Socialista, conjuntament amb Unides Podem i Més per Mallorca i amb aportacions de Ciutadans.

L’objectiu, ha dit Cano, serà “reflexionar conjuntament sobre el problema de l’aigua i la gestió dels recursos hídrics a la nostra comunitat autònoma, per la qual cosa esperam que des del consens i les aportacions dels grups parlamentaris puguin sortir conclusions interessants per després poder-les convertir en propostes polítiques”.

Comments are closed