El GPS es marca com a objectiu per als pròxims mesos pal·liar les conseqüències de la COVID-19, des de la “unitat i la responsabilitat” amb tots els grups

Sílvia Cano: “En aquests moments no valen partidismes ni interessos particulars, sinó que és moment d’eliminar vetos, allargar la mà i arribar a consensos, estam enmig d’una pandèmia i no tot val”.

El Grup Parlamentari Socialista ha celebrat avui les seves Jornades Parlamentàries per preparar el curs polític que comença i definir l’estratègia per al pròxim període de sessions, sota la direcció de la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

Un període que segons la portaveu parlamentària, Sílvia Cano, estarà marcat per la lluita contra la COVID-19 i les seves conseqüències, per la qual cosa els socialistes es marquen tres objectius fonamentals. El primer d’ells, serà frenar el virus, “amb les restriccions molt dures però efectives si tothom les compleix, amb 900 professionals sanitaris més, amb un bon equip de rastreig, el qual ara s’ha reforçat amb 100 nous membres de l’UME; i com una de les comunitats autònomes que més PCR fan de tot l’Estat”.

En segon lloc, per a Cano, serà fonamental la protecció dels treballadors i les treballadores, amb els ERTO com a principal eina de protecció, la qual “ens ha permès conservar milers de llocs de feina a les illes gràcies a la protecció específica per als fixos discontinus, per la qual cosa esperam que amb la negociació que s’iniciarà demà a Palma amb la taula de diàleg social estatal es puguin acabar ampliant”.

I finalment, per al Grup Parlamentari Socialista serà fonamental la protecció dels més vulnerables, amb la Renda Social Garantida i l’Ingrés Mínim Vital com a principals eines.

Tot plegat, conforma “una sortida de la crisi molt diferent de la que es va aplicar el 2012 per part del PP, tot i que com molt conscients que venen temps complicats, per la qual cosa el nostre compromís serà per pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia”.

Per fer-ho, Cano ha explicat que “seguirem el full de ruta marcat en el Pacte de Reactivació Econòmica i Social, amb 95 de 131 mesures iniciades des del consens i de forma compartida amb agents socials i econòmics, institucions i els partits que s’han volgut sumar”.

En qualsevol cas, el que sí que ha volgut reclamar la portaveu parlamentària socialista per a aquests mesos complicats és “unitat i responsabilitat per a aturar l’emergència sanitària, perquè és el que ens reclama la ciutadania, per fer front als reptes que tenim al davant i per minimitzar les conseqüències de la pandèmia”.

En aquest sentit, Cano ha advertit que “en aquests moments no valen partidismes ni interessos particulars, sinó que és moment d’eliminar vetos, allargar la mà i arribar a consensos, estam enmig d’una pandèmia i no tot val”.

Pel que fa a l’àmbit legislatiu, Cano ha avançat que els pròxims mesos estaran marcats pel decret llei de reactivació econòmica, “el qual aviat estarà llest per al seu debat a ple com a projecte de llei”, i sobretot, pels pressuposts, “amb els quals tenim clar que no escatimarem recursos per blindar l’Estat del Benestar i minimitzar els efectes de la pandèmia, controlant molt bé a on es destinarà cada euro públic”.

Principals iniciatives

Per part seva, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Carbonero, ha avançat que els diputats i les diputades socialistes centraran els seus esforços “en pal·liar les conseqüències de la COVID-19”.

Concretament, i quan està a punt de començar el curs escolar, ha avançat algunes de les Proposicions No de Llei ja registrades, orientades a reforçar el sistema educatiu.

“Proposam continuar amb la millora i construcció de nous centres, impulsar la digitalització de l’educació, col·laboració institucional per poder donar personal no docent als centres de les Illes Balears per a necessitats concretes i reforç de les mesures de seguretat i salut”, ha detallat Carbonero.

També s’han registrat una sèrie d’iniciatives destinades a posar el focus en la Formació Professional. “Demanam que el Govern d’Espanya crei un contracte laboral específic per a estudiants d’FP Dual, que equipari els estudiants d’FP de la LOGSE i la LOE i que iniciï el procés de digitalització de l’FP”.

Finalment, la portaveu adjunta socialista també ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista proposarà la creació de dues Comissions No Permanents, per estudiar temes concrets com les fake news o la situació de la joventut després de la pandèmia.

Comments are closed