El Grup Parlamentari Socialista proposa bonificar el transport públic als usuaris que donin de baixa un vehicle motoritzat

Proposen crear una targeta o perfil de viatger bonificat per incentivar que els usuaris es passin del transport privat motoritzat al transport públic col·lectiu

Els socialistes de les Illes Balears continuen amb el seu compromís ferm pel pal·liar els efectes del canvi climàtic a l’arxipèlag i encapçalar el canvi de paradigma en la mobilitat illenca. És per aquest motiu, que el grup socialista ha presentat avui una Proposició No de Llei en la comissió de Medi Ambient del Parlament per donar una empenta al transport públic enfront del privat, que ha estat aprovada.

La iniciativa, signada conjuntament amb els grups que donen suport al pacte de Govern, insta el Govern de les Illes Balears a crear una targeta o perfil bonificat d’ús de transport públic per als usuaris que donin de baixa el seu vehicle motoritzat.

Aquest títol de viatge serà vàlid per a la xarxa de transport públic depenent del Govern (bus interurbà, tren i metro), però l’objectiu és que es pugui ampliar la cobertura gràcies a la col·laboració amb els consells insulars, l’Ajuntament de Palma i d’altres municipis que puguin tenir xarxa de transport públic local.

El que es pretén amb aquesta iniciativa, tal com ha assenyalat el diputat socialista Joan Ferrer, qui ha impulsat aquesta proposta, és “dissuadir els usuaris d’utilitzar el transport motoritzat individual facilitant-los l’accés al transport públic”.

Ferrer també ha explicat que iniciatives com aquesta ja funcionen de manera exitosa en altres ciutats europees, com París o Barcelona, ciutat en la qual s’aplica en tota l’àrea metropolitana.

“Aquest és el model a seguir a les Illes Balears”, ha destacat el diputat, alhora que ha recordat que aquesta proposta és “una passa més per fer de les illes un lloc més sostenible i habitable” i ha explicat que s’emmarca en el desenvolupament de la llei de canvi climàtic, normativa pionera aprovada la passada legislatura per tal de combatre “l’amenaça més que evident que la crisi climàtica mundial suposa per a les nostres illes”.

A més a més, a través d’aquesta PNL el Parlament també insta l’executiu autonòmic a elaborar campanyes que informin dels avantatges d’emprar el transport públic enfront del privat, com per exemple comparant les despeses que suposa tenir un vehicle motoritzat en termes de manteniment i combustible enfront dels estalvis que això suposaria per a les butxaques dels consumidors utilitzar transport públic, però també de l’impacte mediambiental dels vehicles contaminants.

Comments are closed