El Parlament aprova el decret llei que amplia la Renda Social Garantida per permetre “4.000 noves prestacions que afecten 8.000 persones vulnerables de les nostres illes”

Joan Ferrer ha incidit en la necessitat de donar múscul a la sanitat pública, als serveis socials i a l’habitatge, “tal com ve fent el Govern des del 2015 i com demostram avui amb aquest decret llei”

El ple del Parlament ha validat el decret llei 6/2020 amb mesures socials i urgents per pal·liar efectes de la COVID-19. Una normativa que segons el diputat socialista Joan Ferrer, “vetlla pels drets dels col·lectius més vulnerables i que s’han vist més afectats per la pandèmia, com usuaris de residències, o famílies en situació de vulnerabilitat”.

Per a aquestes persones el decret llei validat avui en seu parlamentària aporta mesures “perquè puguin mantenir un nivell de vida en el mateix nivell que abans de l’inici de la pandèmia i per evitar que la malaltia els situï en una pitjor situació”, ha explicat Ferrer.

En concret, el decret llei modifica la Renda Social Garantida per ampliar-ne el nombre de beneficiaris, amb l’objectiu de “donar sortida a les necessitats inesperades i conjunturals per a les famílies i persones afectades per la COVID-19, a l’espera de l’Ingrés Mínim Vital que ha d’aprovar l’Estat i que complementarà aquesta prestació autonòmica”.

Gràcies a això, “s’han concedit més de 4.000 prestacions extraordinàries que afecten a més de 8.000 persones de les nostres illes, arribant a més de 22.000 persones beneficiàries totals de la Renda Social Garantida ordinària i l’extraordinària amb un pressupost superior als 4 milions d’euros”.

De fet, el diputat socialista ha recordat que aquesta prestació no és una excepcionalitat creada per mor de la COVID-19, sinó que “va ser aprovada el 2016 i ara s’ha vist ampliada”. Ara bé, Ferrer ha advertit que “no és suficient perquè aquesta crisi ens acompanyarà alguns mesos, per la qual cosa el Govern haurà de continuar ampliant l’abast i el pressupost de la Renda Social”.

El decret llei validat avui també ha permès continuar prestant serveis socials bàsics, amb més personal per a les residències i posant especial atenció a les víctimes de la violència masclista, mesura que “PP i Vox voten a favor aquí però rebutgen al Congrés dels Diputats”.

A més a més, el decret llei validat permet resoldre agilitzar les ajudes per al lloguer del Govern, permetent pagar ajudes pendents del 2018 i concedint per avançat les ajudes del 2019, amb un pressupost de més de 8 milions d’euros.

Finalment, Ferrer ha incidit en la necessitat de donar múscul a la sanitat pública, als serveis socials i a l’habitatge, “tal com ve fent el Govern des del 2015 i com demostram avui amb aquest decret llei”, insistint per acabar en la petició de “no desmantellar l’Estat del Benestar perquè el necessitam per qüestions fonamentals com les que aprovam avui”.

Ferrer ha iniciat la seva intervenció expressant el condol i l’ànim als familiars i amics de les persones que han mort per la COVID-19, el suport a les persones que pateixen la malaltia i l’agraïment a qui manté la seva activitat laboral durant la pandèmia.

Comments are closed