El PSIB-PSOE es reafirma en defensar una sortida conjunta de la crisi sanitària del COVID-19 basada en la justícia social, la solidaritat i l’equitat

Silvia Cano ha demanat a l’oposició que no caigui en “temptacions partidistes ni obstruccionistes” i que se sumi al gran pacte social per a la reconstrucció

El Grup Parlamentari Socialista es reafirma en defensar una sortida conjunta de la crisi sanitària del COVID-19 que passi per la “justícia social, la solidaritat i l’equitat” i en treballar en un gran pacte de reconstrucció econòmica i social de les Illes Balears “perquè aquesta crisi sanitària no es converteixi en una crisi social”, cosa per a la qual “necessitarem tots els recursos propis, estatals i europeus”.

Així ho ha defensat la portaveu parlamentària socialista, Sílvia Cano, en la seva intervenció durant la compareixença en el Parlament de les Illes Balears de la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Tal com ha defensat, “es tracta de reconstruir la nostra economia i societat”, i ha recordat que “vénen temps molt durs i milers de famílies depenen de què facem nosaltres” per la qual cosa, ha recordat, “no és el moment de la calculadora electoral, ni de caure en temptacions partidistes o obstruccionistes, sinó d’arribar a grans consensos”.

És per aquest motiu, que la socialista ha demanat a totes les forces polítiques que “se sumin al pacte amb els agents socials i econòmics, la societat civil, el tercer sector, els ajuntaments i els consells, tots sota un mateix paraigües de prioritats que ha de liderar l’executiu perquè és qui en té les competències”.

La socialista també ha defensat la gestió de la crisi que s’està realitzant tant des del Govern d’Espanya com des del Govern de les Illes Balears i ha posat en valor que el “sistema públic de salut hagi resistit” i que s’hagin pres les mesures necessàries “perquè la crisi no la paguin els de sempre”.

Respecte d’això, Cano ha insistit en la necessitat de seguir defensant que els ERTO es puguin garantir fins a l’octubre, una qüestió que “quedarà en l’aire si no es prorroga l’Estat d’Alarma”.

Pel que fa a les mesures preses en l’àmbit laboral, Cano ha realçat que la fórmula per la qual s’ha optat hagi estat la de protegir els llocs de feina, una fórmula “radicalment oposada” a la que els governs del Patit Popular varen aplicar en l’anterior crisi, basada “en l’acomiadament lliure i barat”.

Així mateix, la socialista ha recordat que, també a diferència de la crisi anterior, en aquesta ocasió no s’han aturat les inversions socials, educatives i sanitàries. “Els serveis sociosanitaris han esdevingut un gran escut de protecció social i s’ha demostrat la bona gestió de les residències públiques en la contenció de la malaltia”, ha fet valer Cano.

Pel que fa a la reactivació econòmica, ha defensat “l’oportunitat històrica” per engegar un “green deal” que ens encamini cap a una “transició energètica justa”, especialment quan ja han quedat demostrats els efectes i perjudicis humans i econòmics que el canvi climàtic pot causar a la nostra terra.

En aquest sentit, també ha destacat “la fantàstica iniciativa” d’apostar per indústria que produeixi material sanitari per estimular el sector.

Sílvia Cano també ha tengut paraules de record per a les víctimes i els familiars i un reconeixement per al personal que treballa en primera línia.

Comments are closed