El Parlament remarca el suport màxim a la independència i professionalitat dels treballadors d’IB3, a proposta del Grup Parlamentari Socialista

La iniciativa ha comptat amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris a excepció de VOX, que ha votat en contra

La Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament de les Illes Balears ha aprovat per àmplia majoria una Proposició No de Llei impulsada pel Grup Parlamentari Socialista per reforçar el suport de la cambra autonòmica als professionals d’IB3, sense els quals no seria possible “una radiotelevisió pública independent, rigorosa, professional i de qualitat”, tal com ha exposat el diputat socialista Enric Casanova.

Casanova ha explicat que l’esperit d’aquesta iniciativa és reconèixer la tasca imprescindible dels professionals de l’ens públic, que són els que han de decidir “de què s’informa, com s’informa, quan s’informa i a través de quins interlocutors”, per garantir l’accés a una informació veraç, independent i plural per part de tots i totes, tal com recullen la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia.

“Com a grup parlamentari, consideram que el Parlament ha de vetllar per uns serveis informatius de qualitat i professionals”, ha exposat Casanova.

És per això, precisament, que la iniciativa també demana al Govern que continuï impulsant i facilitant que IB3 pugui fer la seva tasca informativa amb rigor i professionalitat, així com a promoure una programació de servei públic tenint en compte l’equilibri territorial i a impulsar la producció pròpia.

Així mateix, Casanova ha volgut emfasitzar el suport als treballadors i treballadores de l’ens públic perquè “no es confongui, es menyspreï o es posi en dubte la seva feina”, com també “evitar qualsevol intent d’intervencionisme o ingerències en el seu treball”.

La proposta ha estat a aprovada amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris a excepció de VOX, que ha votat en contra.

Recursos addicionals

Comments are closed