El Ple del Parlament aprova la Llei de Joventut que permetrà impulsar polítiques valentes que canviïn la realitat de les persones joves de Balears

Ares Fernández: “Aquesta llei apuntala polítiques d’habitatge que cerquen una emancipació real a través d’un habitatge digne perquè una persona jove pugui iniciar el seu projecte de vida”

El Ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat la Llei de Joventut, amb l’absència de la ultradreta durant la major part del plenari, que permetrà crear un nou mar normatiu, després de 15 anys, i impulsar polítiques valentes que canviïn la realitat de les persones joves de les Illes Balears. Així, des de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears celebram l’aprovació d’aquesta normativa  que possibilitarà encarar part de les greus mancances que sofreixen els i les joves de les Illes.

D’aquesta manera, el Secretari General de les JSIB i diputat del Grup Parlamentari Socialista, Ares Fernández, ha expressat que “avui és un dia important per la política i per al conjunt de la societat illenca perquè el que estam fent avui és generar esperança de present i de futur a tota una generació”, i hi ha afegit que “hi ha milers de joves que estan cansats de sortir al carrer i de cridar-ho, es mereixen un present millor i un futur que dibuixi una vida digna”.

Fernández ha incidit que “La Llei de Joventut construeix un marc normatiu que apuntala polítiques d’ocupació que generen estabilitat i lluiten contra la precarietat laboral de les persones joves”. “Apuntala polítiques d’educació que marquen el camí per a una formació de qualitat i accessible per a tothom i polítiques d’habitatge que cerquen una emancipació real a través d’un habitatge digne perquè una persona jove pugui iniciar el seu projecte de vida”.

El socialista ha agraït als gairebé tots els grups parlamentaris que han participat i han volgut enriquir la norma, ja que “des de les sanes discrepàncies dels diferents grups polítics, s’han incorporat més de 100 esmenes de les 265 presentades”. “És un nombre molt important d’aportacions constructives per part dels grups parlamentaris que no formen part del Govern i que han millorat la redacció, el contingut i la finalitat de la llei”, ha exposat Fernández.

Per la seva part, el diputat de la coalició progressista formada per GxF-PSIB-PSOE-EU, Antonio J. Sanz, ha destacat que “s’han acceptat durant la tramitació de la llei les 12 esmenes que ha presentat el meu grup i que enriqueixen la llei, ja que reflecteix el sentit i la realitat unimunicipal de l’illa de Formentera que funciona a la vegada de Consell Insular i d’Ajuntament”.

Cal posar en valor que la Llei de Joventut dota d’autonomia pròpia el Consell de Joventut de les Illes Balears que el 2011 va dissoldre el Partit Popular i a la passada legislatura el govern progressista va recuperar.  “Com a joves vàrem prometre recuperar el Consell de la Joventut de les Illes Balears com a òrgan fonamental per treballar ‘amb’ i no només ‘per’ als joves”.

A més a més, des de les JSIB han exposat que “en una societat cada vegada més individualista és la nostra obligació crear canals que permetin desenvolupar la participació activa, l’esperit reivindicatiu i la cerca d’acords”. “El Consell de la Joventut de les Illes Balears és una peça fonamental i un òrgan que crear un pont amb l’administració i permet al jovent actuar com a col·lectiu trobant consensos”, ha dit l’organització que representa als joves socialistes de les Illes.

Des de les JSIB han volgut ressaltar les polítiques que tenen en compte el dret a gaudir d’una salut integral  -tant mental com física- afavorir l’emancipació mitjançant la reserva d’un 15% d’habitatges públics per a joves, garantir l’accés al món laboral, el dret a la sostenibilitat mediambiental, entre d’altres.

Finalment, l’organització de joves socialistes ha expressat el seu agraïment a tots els companys i companyes que varen iniciar aquesta lluita i la promesa de recuperar tota la feina perduda pel govern de l’expresident del Govern de les Illes Balears José Ramón Bauzà. Una feina que va ser començada per l’exsecretari general de JSIB Juli Dalmau que actualment és diputat al Parlament de les Illes Balears i ha estat finalitzada pel secretari General de les JSIB i diputat, Ares Fernández. “Sense ells aquesta llei no hauria estat possible i és un honor  veure que aquestes fites surten de la mà dels nostres companys”, han conclòs des de l’organització.

Comments are closed