El Ple del Parlament convalida el Decret Llei de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l’ocupació pública de les Illes Balears

Pilar Carbonero: “Estam convençuts que estam davant una eina que ens permetrà assolir els objectius marcats de manera coordinada i amb la màxima seguretat jurídica”

El Ple del Parlament, en sessió extraordinària, ha convalidat el Decret Llei de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l’ocupació pública de les Illes Balears que s’ha gestat a través d’un acord sindical ampli i històric amb el més del 90% del suport de les organitzacions sindical i que suposa un macro procés extraordinari per modernitzar l’Administració Pública.

D’aquesta manera, Carbonero ha exposat que “estam convençuts que estam davant una eina que ens permetrà assolir els objectius marcats de manera coordinada i amb la màxima seguretat jurídica”, i hi ha afegit que “s’ha cercat reduir la temporalitat per sota del 8% a totes les administracions de les Illes Balears i planificar la gestió dels recursos humans perquè la temporalitat no torni a créixer per damunt del percentatge”.

A més a més, Carbonero ha explicat que “s’ha tingut en compte a les persones que han estat en situació d’abús de temporalitat incorporant mecanismes per donar prioritat a què hi hagi la mínima mobilitat de persones que disposen d’experiència en un lloc de feina concret, però sense restringir el dret legítim d’altres col·lectius a optar per les places ofertades”.

Un dels punts que ha destacat la socialista ha estat el de garantir la qualitat dels serveis públics perquè, segons ha explicat Carbonero “hem de pensar en l’actiu principal de l’Administració Pública, que són els seus treballadors i treballadores, com les persones receptores d’aquests serveis públics, que han de ser de la millor qualitat possible”.

“El Decret Llei no només regula els processos d’estabilització per a la reducció de la temporalitat, també la necessitat de regular una planificació dels recursos humans i una modernització de la funció pública, amb una regulació dels sistemes d’accés, selecció i promoció del personal funcionari” ha posat en valor la diputada del Grup Parlamentari Socialista.

Finalment, el diputat de la coalició progressista GxF-PSIB-PSOE-EU, Antonio J. Sanz, ha incidit que “aquest Decret Llei donarà solució a una de les realitats de l’illa de Formentera que és la mancança de personal públic a les institucions i organismes de l’illa”. “Una de les fites que celebram és la unificació de les proves a totes les Illes Balears”, ha conclòs el diputat.

Comments are closed