El PSIB-PSOE elogia la “valentia” del Govern d’Espanya amb l’aprovació de la Llei Trans, que “ens torna a posar al capdavant dels països que defensen amb fets els drets LGTBI”

El PSIB-PSOE i les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) han organitzat un acte intergeneracional LGTBI per posar en perspectiva els avenços aconseguits en drets per al col·lectiu en més de quatre dècades

La Secretària de Drets Socials i LGTBI del PSIB-PSOE, Teresa Suàrez, ha elogiat l’aprovació aquest dilluns en Consell de Ministres de la Llei Trans, una normativa que, ha dit, és “valenta” i que “torna a situar Espanya al capdavant dels països que defensen, amb fets i no només amb paraules, els drets del col·lectiu LGTBI”.

Suàrez ha fet aquestes declaracions abans de l’inici d’un acte organitzat pel mateix partit i per les Joventuts Socialistes de les Illes Balears amb motiu del Dia de l’Orgull i en el qual s’han reunit persones d’edats molt diferents per dialogar sobre els avenços assolits a Espanya pel que fa als drets del col·lectiu.

Respecte d’això, la Secretària de Drets LGTBI del PSIB-PSOE ha ressaltat “la impressionant feina dels governs progressistes a Espanya al llarg dels més de 40 anys de democràcia per avançar en drets per al col·lectiu”, apuntant a la llei de matrimoni igualitari aprovada per Zapatero com a principal referent de conquesta.

“La llei de matrimoni igualitari ens va fer avançar moltíssim en el rànquing de països del món pel que fa a drets LGTBI, posant el focus en Espanya com un país avançat i progressista, en el qual les persones no s’han de sentir malament per qui estimen o per sentir-se diferents”.

Suàrez també ha remarcat una altra fita molt important per a una part del col·lectiu LGTBI, com és el de les persones trans, arran de l’aprovació de la llei que donarà els més drets. “Es tracta d’una llei que avançarà en drets per a un col·lectiu de persones que ho necessitava”, ha dit.

La socialista també ha carregat contra els partits de la dreta i la ultradreta, especialment el PP, per “vestir-se amb banderes determinades i escriure articles d’opinió en suposada defensa dels drets LGTBI després d’haver duit al Constitucional una llei avançadíssima que avui no entendríem que no existís i que està totalment integrada en la nostra societat, com la del matrimoni igualitari”.

“El PP va posar un recurs d’inconstitucionalitat al fet que dues persones del mateix sexe es poguessin casar, d’igual manera que ha dit que ara el posarà a la Llei Trans”, ha criticat Suàrez.

“Són els fets els que demostren quins són els partits i quins són els governs que ens fan avançar en drets i quins són els que no només intenten fer-nos tornar enrere, sinó que ho volen dissimular posant-se medalles d’avenços que hem aconseguit els altres”, ha exclamat Suàrez.

Per la seva banda, el Secretari de Drets LGTBI de JSIB, Edu Gibert, ha explicat que s’ha organitzat aquest acte per “poder analitzar amb perspectiva quins són els avenços aconseguits aquestes dècades”, la qual cosa permetrà als participants valorar les conquestes assolides quan els socialistes governen.

Així mateix, Gibert ha reconegut que la seva generació, la dels joves d’avui en dia, “no tenim por i som més reivindicatius que altres generacions, per raons de les circumstàncies que ens han tocat viure a cadascun de nosaltres” i ha expressat que això, als joves, “ens encoratja a lluitar més fortament”.

Comments are closed