Rodríguez: “Els socialistes afrontam el repte de repetir al front de les institucions el 2023 per seguir aplicant projectes transformadors a les Illes Balears”

El portaveu del PSIB-PSOE també ha lamentat “que no hi hagi ningú al capdavant del PP capaç de fer feina i desenvolupar propostes en lloc de crear eslògans”

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha fet balanç avui dels set anys de governs progressistes a les Illes Balears amb motiu del setè aniversari de la investidura de la presidenta Armengol com a cap de l’executiu autonòmic el 2015, el qual ha qualificat “d’extraordinàriament positiu per a la nostra Comunitat Autònoma”.

Alhora, el socialista ha dit que el partit està “preparat” per “afrontar el repte de repetir al front de les institucions el 2023 per continuar aplicant projectes transformadors a les Illes Balears i que reforcin el benestar de la ciutadania”.

“És per això que treballam els socialistes, per estar al costat de les persones, especialment de les més vulnerables i de les classes treballadora, però també per continuar avançant en drets i llibertats; per tot això vàrem néixer com a partit”, ha ressaltat el portaveu.

Respecte d’això, Rodríguez ha recordat que aquest ha estat la principal obsessió del partit especialment en els darrers dos anys i mig, des de l’esclat de la pandèmia, i també ara amb la guerra a Ucraïna.

“Les polítiques d’esquerres que hem aplicat ens han permès superar de millor manera i més ràpidament una crisi mundial inesperada i també ens permetran superar, amb la unió de tots, les conseqüències de la guerra”, ha asseverat.

A més, a més, Rodríguez ha elogiat la tasca feta durant la primera legislatura d’Armengol com a presidenta del Govern per la capacitat de revifar uns serveis públics essencials que el PP havia desmantellat, i també per retornar drets a la ciutadania que la dreta havia arrabassat.

“La resposta a la pandèmia ha estat millor gràcies al reforç del sistema públic sanitari, educatiu i d’atenció social, la qual cosa ens ha permès respondre a aquests anys tan durs i haver-ne sortit abans i millor del que molts preveien”, ha recalat el portaveu, recordant que les illes freguen la plena ocupació i el creixement econòmic se situa avui en el 14%.

Tot això s’ha aconseguit, ha insistit el portaveu, des del diàleg social “com a camí que ens ha permès trobar solucions per a la gent i situar-nos”, però també ha lamentat que “en els moments més durs haguem hagut de fer tot això, malauradament, sense comptar amb l’ajuda del PP, que ha dit sistemàticament que no a tot”.

“El PP va dir que estàvem condemnats al desastre econòmic, però la realitat és que ens trobam fregant la plena ocupació i amb un creixement del 14%”, ha insistit Rodríguez, recordant així mateix que el principal partit de l’oposició també va ser tot el possible per boicotejar els fons europeus i va posar en dubte la capacitat de gestió del Govern, “quan el cert és que som líders en l’execució d’aquests fons”.

Rodríguez també ha criticat “que no hi hagi ningú al capdavant del PP capaç de fer feina i desenvolupar propostes en lloc d’eslògans”, en relació amb “l’única recepta que sembla que coneix el PP i que només prediquen des de l’oposició, però no practiquen des dels governs”, com és una baixada generalitzada d’impostos i la qual “a l’hora de la veritat només incrementaria les desigualtats, ja que només proposen abaixar impostos a les rendes altes”.

Per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha posat en valor les mesures activades a la cambra baixa i per part del Govern d’Espanya, en els quals destaca l’esclat de la guerra a Ucraïna.

“Destacam d’aquest període de sessions la reforma laboral i també les mesures per combatre els efectes de la guerra, especialment el topall al preu dels gas i el nou paquet de mesures aprovat la setmana passada al Consell de Ministres”, ha ressaltat Pons.

El diputat, així mateix, ha destacat que en les pròximes setmanes es produirà el debat de l’estat de la nació, en el qual “tendrem l’oportunitat de confrontar dos models: el de les esquerres, que ha permès fer front a les conseqüències de la pandèmia i la guerra, i el de la dreta, que de bloqueig total de totes les mesures”.

Respecte d’això darrer, Pons ha lamentat que el canvi de lideratge al PP “no ha canviat la dinàmica dels darrers anys de legislatura”. No obstant això, el diputat ha tornat a convidar al PP “a ser més constructiu i votar a favor de baixa l’IVA de la llum, mantenir la bonificació de vint cèntims al litre de carburants o les ajudes de 200 euros per als autònoms”, entre d’altres.

Comments are closed