El ple del Parlament demana impulsar mesures per seguir afavorint que els joves puguin accedir a un lloc de feina en condicions dignes, a iniciativa socialista

Ares Fernández ha reivindicat que “no tots els governs són iguals” i ha destacat les mesures impulsades des de la passada legislatura per l’executiu autonòmic presidit per Francina Armengol en aquest sentit

Una iniciativa del Grup Parlamentari Socialista per posar en marxa una bateria de mesures per continuar impulsant que els joves de les Illes puguin accedir a una feina en condicions dignes, que els permeti desenvolupar un projecte de vida propi i no ser “una generació oblidada ni perduda”, ha estat aprovada pel ple del Parlament.

La Proposició No de Llei, impulsada pel diputat socialista Ares Fernández, persegueix dos objectius: fomentar la contractació juvenil i lluitar contra la precarietat laboral que pateix aquest col·lectiu, un dels més perjudicats per l’actual crisi, provocada per la COVID-19, però també per l’anterior, i que es tradueix amb manca de feina estable, manca de bones condicions laborals i una elevada taxa d’atur, ha explicat Fernández.

Entre les mesures incloses en aquesta iniciativa destaca l’actualització i l’impuls dels denominats contractes relleu, l’objectiu dels quals és fomentar que les empreses contractin joves menors de 30 anys per suplir els treballadors que estiguin a punt de jubilar-se.

També se sol·liciten bonificacions per a les empreses que contractin, de manera indefinida i a jornada completa, joves menors de 30 anys perquè puguin gaudir d’una estabilitat laboral que els permeti emancipar-se, i també que els contractes públics incorporin condicions especials per fomentar la contractació de joves.

D’altra banda, es demana que s’incrementi la dotació del sistema de garantia juvenil per impulsar el programa Joves Qualificats, el qual ja ha permès que milers de joves de les Illes hagin tengut una primera experiència laboral i en condicions dignes d’allò que s’han format.

Finalment, Fernández també ha destacat una mesura inclosa en la proposta que cerca revertir l’èxode de talent i incentivar que tornin els joves que han hagut de partir de les illes.

“Volem afavorir que la generació més preparada de la nostra història tengui oportunitats laborals de qualitat que li permetin desenvolupar un projecte vital propi”, ha incidit Fernández.

El diputat, així mateix, ha posat de manifest que no es parteix de zero i ha recordat el camí que ja s’ha recorregut en aquest sentit, amb la “feina de valent del govern de Francina Armengol durant els darrers anys per pal·liar aquesta situació i generar oportunitats” per als joves de les Illes Balears, concloent que “no tots els governs són iguals”.

“En el moment més cru de la pandèmia, el Pla de Xoc per a l’Ocupació, dotat amb 72 milions d’euros, del Govern posa com a protagonistes els joves de la nostra terra”, ha destacat Fernández, explicant que, específicament, aquest pla destina 6 milions d’euros a contractació directa, 16 milions en formació dual, majoritàriament dirigida a joves, i la posada en marxa d’una nova convocatòria de Joves Qualificats.

Comments are closed