El PSIB-PSOE aconsegueix el compromís del Ministeri de Funció Pública per crear un grup de treball que estudiï millores pel plus d’insularitat dels funcionaris de l’Estat

Senadors i diputats socialistes han participat en la primera sessió de la Comissió Mixta d’Insularitat, creada a proposta socialista

El PSIB-PSOE ha participat de la primera sessió de la Comissió d’Insularitat Mixta entre el Congrés i el Senat, per abordar solucions concretes a les conseqüències que pateixen tant Balears com Canàries pel fet de ser illes.

En la primera sessió, el senador per Mallorca del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons, ha anunciat que el Ministeri de Funció Pública, liderat per José Luís Escrivá, ha expressat el seu compromís de crear un grup de feina per estudiar millores pel plus d’insularitat dels funcionaris de l’Estat. És la primera vegada que el Govern d’Espanya adquireix aquest compromís concret per atendre les necessitats de les nostres illes.

Pons ha defensat la necessitat de facilitar l’accés a l’habitatge a les persones residents a les illes, així com també per les treballadores i treballadors públics que fan feina per l’Administració General de l’Estat.

Cal recordar que la Comissió Mixta d’Insularitat es va crear a proposta del Partit Socialista, amb l’objectiu d’avançar en la igualtat de les condicions de vida de tots els ciutadans i les ciutadanes.

A més a més, es crea sota el mandat del Govern d’Espanya que més ha invertit en les Illes Balears, amb els 860 milions d’euros per a empreses i autònoms durant la pandèmia, les ajudes pels fixos discontinus, la depuradora de Palma, el tramvia de Palma, els projectes de Son Busquets i Can Escandell, l’aprovació del Règim Especial per Balears o les inversions històriques per a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Per part seva, la diputada socialista al Congrés i portaveu a la comissió, Milena Herrera, ha expressat la seva queixa perquè a les sessions no es pugui fer servir el català, pel fet que s’aplica el reglament del Senat, que és més restrictiu pel que fa a les llengües cooficials.

Herrera també ha expressat la necessitat que aquesta legislatura s’arribi a un acord per fer possible el senador de Formentera, assegurant que “el Partit Socialista està a disposició de totes les formacions polítiques per poder arribar a un acord”.

Finalment, el senador autonòmic per les Illes Balears, Jose Hila, s’ha mostrat favorable al fet que l’Estat pagui el trasllat de residus entre illes i d’aquests cap a la península, però ha advertit que perquè això sigui possible, el Govern ha de demostrar que té un pla de prevenció i reducció de residus, per la qual cosa “una vegada les Illes Balears facin aquest pla, l’Estat pagarà com ho està fent amb Canàries”.

Comments are closed