El PSIB-PSOE exigeix la compareixença urgent de Manuela García i Javier Ureña perquè expliquin per què han deixat caducar l’expedient de les mascaretes

Els socialistes reclamen a Prohens que deixi d’amagar-se i comparegui a la comissió d’investigació i insisteixen a dir que la dimissió de García i Ureña és urgent i necessària

El Grup Parlamentari Socialista exigeix la compareixença urgent al Parlament de les Illes Balears del director de l’IBSalut, Javier Ureña, perquè expliqui per què han près la decisió política de desistir i deixar caducar l’expedient de reclamació de 2,68 milions d’euros a l’empresa Soluciones de Gestión, per la compra de material sanitari durant la pandèmia.

Aquesta petició se suma a la ja registrada fa setmanes per la consellera de Salut, Manuela García, perquè doni totes les explicacions de la seva gestió de la reclamació iniciada pel Govern anterior, i per quin motiu l’han deixada caducar, tenint en compte que aquest era l’objectiu de la trama, tal com apareix a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional.

Els socialistes consideren urgent i necessari que ambdós dirigents diguin quines pressions han rebut de la trama per caducar i desistir de la reclamació, qui va donar l’ordre política per atendre la petició de la trama i no continuar amb l’expedient i amb qui es van reunir durant la visita de la trama als magatzems de l’IBSalut durant el mandat de Prohens.

A més a més, cal que aclareixin també perquè han ocultat a la ciutadania, al PSIB-PSOE i als mitjans de comunicació que la caducitat de l’expedient que el mateix Ureña va signar era de tres mesos, com va reconèixer ahir, i no de 8 mesos, amb els quals han estat mentint tant ell com la resta de membres del Govern.

En qualsevol cas, l’objectiu dels socialistes és que tant Ureña com García dimiteixin pel fet de saber que l’expedient estava caducat, tal com defensava des del primer dia el PSIB-PSOE i, malgrat tot, han continuat ocultant-ho a la ciutadania i difamant a l’anterior equip de govern.

El Grup Parlamentari Socialista també espera que la compareixença posterior al Consell de Govern del vicepresident, Antoni Costa, serveixi perquè mostri d’una vegada per totes l’expedient sencer de les mascaretes, tal com reclamen els socialistes des de fa setmanes i que l’Executiu de Prohens encara no ha estat capaç de fer públic.

Així les coses, els socialistes consideren que, mentre la gestió del Govern anterior ha estat transparent i explicada nombroses vegades amb tota la documentació, cada dia hi ha més ombres en la gestió del Govern de Prohens. Per això, serà fonamental que Marga Prohens comparegui a la comissió d’investigació del Parlament i que PP i Vox deixin d’amagar-la.

Comments are closed