El PSIB-PSOE acusa el Govern de crear alarmisme amb l’IES Xarc i considera el tancament una decisió personal del conseller d’Educació

Amanda Fernández ha recordat que el PP va deixar l’IBISEC a zero euros el 2015, mentre que Prohens hereta un pla d’infraestructures amb projectes fins al 2031 i un reserva pressupostària de 81 milions d’euros

El Grup Parlamentari Socialista haacusat el Govern de crear alarmisme amb el tancament d’un dels edificis de l’IES Xarc, a Santa Eulària, destinat al gimnàs, laboratori i aula de tecnologia.

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Amanda Fernández, ha explicat que la legislatura passada els tècnics de l’IBISEC no aconsellaven el tancament d’aquestes instal·lacions als informes, mentre que aconsellaven una sèrie d’actuacions que van quedar licitades abans del canvi de Govern.

D’aquesta manera, l’anterior govern ja va executar unes actuacions d’urgència que consistien en la retirada d’elements metàl·lics afectats de marquesines d’accés, el sanejament i la reconstrucció de les vores del replà de l’escala, el sanejament i la reconstrucció de l’escaló i la col·locació d’una xarxa de protecció per prevenir despreniments.

A més a més, els tècnics recomanaven una segona actuació que va quedar licitada abans que entrés el nou Executiu i que es va adjudicar el 4 d’agost, consistent en la reparació d’elements voladissos de formigó armat i una llosa de terrassa coberta dels tallers, i la reparació de la marquesina metàl·lica d’accés principal, amb un termini previst d’execució de dos mesos.

Per això, amb les obres fetes o licitades i amb el pressupost previst, Fernández ha assegurat que “si ara el conseller ha canviat d’opinió respecte al que deien els tècnics fa pocs mesos ho hauria d’explicar, perquè ens temem que es tracta d’una decisió personal seva per justificar les seves crítiques al govern anterior”.

De fet, la diputada socialista ha recordat que quan els socialistes van entrar al Govern el 2015, hi havia zero euros de pressupost per a l’IBISEC, havent d’iniciar tota una tasca de planificació i execució de reforma i construcció de noves infraestructures educatives. Els resultats d’aquesta feina, que es va haver de començar de zero el juliol de 2015, han suposat una inversió de més de 150 millions d’€ en dues legislatures.

En canvi, el Govern de Prohens ha heretat un pla d’infraestructures fins a l’any 2031 amb un estudi de les necessitats i previsions dels centres educatius, 45 projectes en redacció i una reserva pressupostària de 81 milions d’euros.

Entre aquests projectes s’inclouen els nous centres IES Maioris, CEIP Sa Pobla, IES Son Ferriol, CEIP Felanitx, CEIP Santa Eulària, CEIP Mercadal i IES Eivissa.

També s’han previst grans ampliacions i reformes com les de l’IES Sant Marçal, IES La Ribera, CEIP Sant Miquel, IES Ses Estacions, IES Llorenç Garcias i Font, IES Damià Huguet, CIFP Ciutadella i la segona fase del CEIP Sant Carles.

Per tot plegat, el Grup Parlamentari Socialista reclamarà al nou Executiu el seu pla d’inversions per als pròxims anys i controlarà la seva execució per evitar que es torni a repetir l’absència quasi total d’inversions en infraestructures educatives de la legislatura 2011-2015.

Comments are closed