El PSIB-PSOE proposa un nou escut social per l’inici de curs, amb ajudes com la gratuïtat de les primeres matrícules universitàries i del transport públic

Francina Armengol ha presidit la reunió de la direcció del Grup Parlamentari Socialista per definir l’estratègia política de cara al curs parlamentari que comença

La secretària general de PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha dirigit avui la reunió de la direcció del Grup Parlamentari Socialista, per coordinar l’estratègia política del primer període de sessions de la legislatura, en el qual el Partit Socialista farà una oposició responsable però també propositiva, amb l’objectiu de garantir més oportunitats a la ciutadania.

Així ho ha explicat el portaveu parlamentari Socialista, Iago Negueruela, qui davant l’inici del curs més car de la història, ha proposat un nou escut social que inclogui el retorn de les primeres matrícules universitàries, que es mantengui la gratuïtat del transport públic vists els preus del combustible, ajudes per a les activitats extraescolars i el manteniment de les deduccions fiscals impulsades l’any passat, també incrementant les que ajuden a les famílies amb hipoteques variables.

“Són mesures que creim necessàries impulsar des d’ara mateix, i per això aquesta setmana les tractarem en reunions amb tots els agents socials per proposar conjuntament aquest nou escut social, que traslladarem al Parlament en forma d’iniciatives parlamentàries i esmenes a les normatives que faci el PP”, ha avançat Negueruela. De fet, són propostes que ja es van plantejar la setmana passada a la presidenta del Govern, Marga Prohens.

A més a més, el portaveu socialista ha criticat que el Govern “va començar malament i continua sense donar solucions a la ciutadania”, en referència a la modificació de l’impost de successions, el qual “la gent continuarà abonant perquè els hi sortirà més a compte que anar per l’IRPF”.

Per a Negueruela, “això és el que passa quan tens un Govern que no està preparat i que no s’ha estudiat els temes, per la qual cosa el vicepresident Costa ha de donar moltes explicacions”.

De cara al ple del Parlament de demà, el Grup Parlamentari Socialista ha proposat una Declaració Institucional sobre les actituds masclistes de Luis Rubiales que no tendrà el suport de Vox i sí de la resta de grups parlamentaris, per la qual cosa “crida l’atenció que un dels socis del Govern no faci les declaracions institucionals amb l’altre soci sinó que vagi en solitari”, ha assegurat Negueruela.

A la sessió de control, el Grup Parlamentari Socialista demanarà per l’eliminació del requisit del català a la sanitat pública i sobre què es vol fer a la resta dels serveis públics, per l’Impost de Successions, per la preparació i el rigor dels càrrecs del Govern, per les promeses incomplertes en matèria educativa, per la gestió de la turbonada de fa 15 dies, i per l’ús privatiu de la consellera Marta Vidal d’un bé públic com és el punt de càrrega de cotxes elèctrics destinat als funcionaris i inspectors de la conselleria de Mobilitat.

La interpel·lació, tal com ha avançat Negueruela, serà “sobre una de les grans àrees oblidades del Govern, com és la transició ecològica, tenint en compte que l’única mesura que hem vist en aquest àmbit és precisament el cotxe elèctric de la consellera de Mobilitat”.

Finalment, es debatrà una Proposició no de Llei socialista sobre habitatge, on, segons Negueruela, es veuran dos models clars: “el nostre, amb l’habitatge com a dret de ciutadania, i el del PP, amb l’habitatge com un bé de mercat per fer negoci i especular, com han demostrat amb les reunions sobre la matèria que fan només amb la part empresarial, i també amb el que hem vist amb l’operació de Metrovacesa”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha traslladat també, en nom del PSIB-PSOE la solidaritat amb el poble marroquí pel terratrèmol d’aquest cap de setmana, i també el suport als familiars de les víctimes.

Comments are closed