Iago Negueruela acusa Prohens de governar només per als votants de PP i Vox i no per a tota la ciutadania

Durant la primera sessió de control al nou Govern, el Grup Parlamentari Socialista ha criticat la inacció, els nyaps i les mentides de l’Executiu en diverses matèries.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, una valoració de les accions dels primers mesos del seu Executiu, acusant-la de parlar i governar com a presidenta del PP i no com a presidenta de tots i totes, mentre que les seves mesures “no són per a tota la societat”.

Com a exemple d’això, Negueruela ha posat els compromisos incomplits del Govern del PP. En primer lloc, amb un decret llei de successions “que és un bunyol i amb el qual ara mateix la ciutadania de les illes amb una petita propietat està més segura abonant aquest impost que de cap altra manera”.

El portaveu socialista també ha criticat que el PP “redacta les lleis sense rigor, de pressa i corrent”, mentre que amb la gratuïtat de l’etapa educativa dels 0-3 anys “han fet el mateix decret que vam fer nosaltres, amb la qual cosa estam d’acord, però no sé què opinaran els seus votants al respecte, perquè van dir que la gratuïtat es faria per a tots, també guarderies i escoletes, i no ha estat així”.

Finalment, Negueruela ha recordat a la presidenta del Govern que va dir que governaria sense crispació, però “estan crispant a la societat en temes on hi havia consensos, com la llengua”, matèria en la qual el Grup Parlamentari Socialista ha ofert a Prohens un gran acord per mantenir els consensos en matèria lingüística dels darrers 40 anys.

Durant la primera sessió de control al nou Govern, el Grup Parlamentari Socialista ha criticat la inacció, els nyaps i les mentides de l’Executiu en diverses matèries.

En relació amb la turbonada del passat 27 d’agost i la mala gestió del director general d’Emergències, la diputada socialista, Mercedes Garrido, ha assegurat que “en la primera emergència greu gestionada pel PP aquest Govern ha fet aigües, perquè no es pot dirigir des d’una cafeteria una emergència tan greu”. De fet, la socialista ha recordat que  el Govern no va fer acte de presència fins que el Grup Parlamentari Socialista va denunciar l’absència del director general, de la consellera i de la presidenta del Govern.

Per part seva, el diputat Marc Pons, ha demanat explicacions a la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, pel fet que “amb una sola decisió ha fet perdre a l’IBAVI 88 pisos i ha fet guanyar a un fons d’inversió 8,8 milions d’euros, gràcies a la seva decisió de no executar l’operació de Metrovacesa”.

El diputat Llorenç Pou ha denunciat la inseguretat jurídica que suposa la modificació de l’Impost de Successions, assegurant que “les persones prefereixen pagar l’impost o esperar que acabi la tramitació parlamentària d’aquesta llei, amb una mesura que suposa un cost de 500 milions d’euros, una dada històrica però en sentit negatiu”.

En relació amb l’ús privat que ha fet la consellera Vidal d’un aparcament destinat a la feina de funcionaris i inspectors de la seva conselleria, el diputat socialista, Àlex Pitaluga, ha traslladat la seva preocupació perquè “la consellera té una actitud per governar que té molt presents els interessos privats, per la qual cosa li exigim un compromís ferm que no tornaran a succeir fets com els que ha protagonitzat aquesta setmana i aquests dies.

Finalment, la diputada Pilar Costa ha lamentat que el PP decideixi tancar l’Oficina Anticorrupció pel fet que s’investigui al president del Consell d’Eivissa, i ha dit que “pel PP és més fàcil eliminar tot allò que pot suposar un control, per la qual cosa és un greu error fer i desfer organismes en funció dels seus interessos partidistes”.

Comments are closed