El PSIB-PSOE acusa el Partit Popular de Prohens de populisme fiscal amb la seva proposta de baixada d’imposts

Cosme Bonet: “En lloc d’estar al costat de la gent treballadora, el Partit Popular defensa una baixada d’impostos generalitzada que beneficien als més rics”

El secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha acusat el Partit Popular de Marga Prohens de ‘populisme fiscal’, ja que “en lloc d’estar al costat de la gent treballadora, el Partit Popular s’estima més defensar una baixada d’imposts generalitzada que beneficien als més rics”. Unes declaracions que ha fet Bonet en reacció a les declaracions de la líder del PP de Balears criticant el paquet de mesures impositives del Govern de l’Estat.

D’aquesta manera, Bonet ha explicat que “el Govern de Pedro Sánchez ha aprovat mesures fiscals que tenen dues línies molt clares: la primera, reduir els imposts a les classes mitjanes i treballadores i als autònoms; i la segona, augmentar la recaptació d’aquells que més tenen, és a dir, de les grans fortunes d’aquest país”. “El PP de Balears arriba tard i fa mostra del seu populisme fiscal perquè les úniques mesures que hem conegut del PP en matèria impositiva només beneficien als rics”, ha exposat el socialista.

Així mateix, Bonet ha ressaltat que “abaixar els imposts de forma generalitzada com està fent el Partit Popular a Andalusia o Madrid implica reduir els seus serveis públics”, i hi ha afegit que “això el Partit Popular de Balears ho ha practicat quan va governar i que la senyora Prohens ha votat quan estava al Grup Parlamentari Popular del senyor Bauzá”. “Quan el PP diu que s’han d’abaixar els imposts, d’on vol retallar? Docents, metges o servei públic? Això és el que ens ha demostrat el PP quan ha governat”, ha recordat Bonet.

“Demanam al Partit Popular si votaran o no a favor de l’escut social i les mesures fiscals que està proposat en Govern de Pedro Sánchez i que proposarà el Govern de Francina Armengol o si tornarà a escudar-se en una oposició que no té un objectiu clar i que l’única resposta al govern és dir que no a tot”, ha expressat el secretari d’Organització del PSIB-PSOE.

Bonet ha recordat que “el Partit Popular promet un escut social, però arriba tard perquè s’han dedicat a votar en contra de totes les mesures que durant la pandèmia i ara amb la guerra a Ucraïna han anat proposant els governs progressistes com la pujada del SMI, de les pensions, la reforma laboral i, pràcticament totes les ajudes de caràcter social per ajudar als treballadors i treballadores”.

El socialista ha criticat “la poca consistència de la proposta fiscal del Partit Popular de Prohens perquè, fins i tot, ella mateixa ha dit que ‘encara l’han d’estudiar’. A més a més, Bonet ha desmentit les declaracions de Prohens que asseguraven que ‘el Govern de les Illes balears disposarà l’any que ve 660 milions d’euros més per la inflació’; una dada que és “incorrecta”, perquè segons el socialista “els 677 milions d’euros per al 2023 provenen del sistema de finançament, que es fa en bona part sobre la recaptació de l’any anterior, i, per tant, si les Illes reben més doblers és per haver recaptat més del previst el 2021, no per la inflació actual”.

Finalment, Bonet ha subratllat que “els i les socialistes defensam una baixada d’impostos progressiva i compromesa amb la justícia social, al contrari del Partit Popular que el que està fent és instaurar un sistema injust, eliminant els imposts com el de gran patrimoni o successions acabant amb tot concepte de justícia social del seu model fiscal”.

Comments are closed