El PSIB-PSOE acusa Javier Ureña de desviar l’atenció davant la sospita que amb la seva gestió “ha passat alguna cosa digna de ser investigada”

El director general de l’IBSalut ha comparegut en la comissió de Salut del Parlament a petició del Grup Parlamentari Socialista sense donar cap explicació sobre la seva gestió en la caducitat de l’expedient de reclamació a l’empresa Soluciones de Gestión.

El director general de l’IBSalut, Javier Ureña, ha comparegut avui a la Comissió de Salut del Parlament de les Illes Balears, a petició del Grup Parlamentari Socialista, per explicar el desistiment del Govern en relació amb l’expedient de reclamació amb l’empresa Soluciones de Gestión, tenint en compte que el dirigent popular també haurà de comparèixer a la comissió d’investigació de la cambra autonòmica sobre aquest cas i que la fiscalia està investigant aquest fet a instàncies del jutge.

La voluntat del Grup Parlamentari Socialista era aclarir per què el Govern ha deixat caducar presumptament l’expedient de reclamació de 2,68 milions d’euros de les mascaretes, tenint en compte que aquest era l’objectiu de la trama investigada per l’Audiència Nacional segons les escoltes del jutge, Ismael Moreno. “Una decisió, la de la caducitat, presa sense cap informe tècnic ni jurídic que ho avali”, ha puntualitzat el diputat socialista Carles Bona.

Lamentablement, Ureña no ha contestat a cap de les preguntes formulades pel Grup Parlamentari Socialista, per la qual cosa Bona l’ha acusat de desviar l’atenció davant la sospita que “o el senyor Ureña és un desastre gestionant, cosa que es veuria en tots els expedients del Servei de Salut, o amb aquest expedient ha passat alguna cosa digna de ser investigada”.

Cal recordar que el PSIB-PSOE va denunciar davant el jutjat d’instrucció la gestió d’Ureña amb aquest expedient, així com també a l’empresa Soluciones de Gestión, per tres presumptes delictes de malversació, prevaricació i tràfic d’influències, davant la qual cosa el jutge ha obert diligències prèvies. Per això, el diputat socialista ha assegurat que “entendria que el senyor Ureña s’acollís al seu dret a no declarar”.

Bona ha demanat al director general si ha rebut pressions de la trama tal com indica el jutge de l’Audiència Nacional ha succeït en aquest cas, de qui va rebre assessorament per prendre la decisió de deixar caducar l’expedient de reclamació i a què respon que el Govern defensés públicament que el termini de caducitat era de 8 mesos “mentre hi havia un expedient que no mostraven i que deia que el termini era de 3 mesos”.

De fet, Bona ha recordat que “l’empresa de la trama va visitar les instal·lacions de l’IBSalut amb el Govern actual, tot i que el director general hagi dit que no hi va haver cap contacte amb la trama”.

El diputat socialista ha advertit a Ureña que “no és conscient de l’ombra de sospita que aixeca”, pel fet d’haver negat contínuament que l’expedient els havia caducat i, una vegada fan públic l’expedient, obliguen a la cap de departament de contractació a signar una diligència per ampliar el termini de caducitat de 3 a 8 mesos dient que era un error material, tenint en compte que “l’anterior Govern va iniciar una reclamació per un incompliment de contracte i l’Audiència Nacional té escoltes judicials on els investigats de l’empresa insulten l’anterior Govern per haver reclamat i es congratulen d’haver aconseguit que el Govern de Prohens no tiri endavant la reclamació”.

Tot plegat, per a Bona, és “un desastre darrere l’altre que només està afavorint l’empresa adjudicatària i fruit dels nervis que s’han instaurat a Consolat després que s’hagi fet públic tot el cas”.

En qualsevol cas, el portaveu socialista ha desitjat “que tot s’aclareixi tant en seu parlamentària com en seu judicial”.

Comments are closed