El PSIB-PSOE critica la doble cara del PP, que diu estar preocupat per la pressió però afavoreix mesures per incrementar l’especulació i la massificació

El Grup Socialista acusa el PP de canviar el pròxim Plenari a no legislatiu i evitar així el debat d’una proposició de Llei del PSIB-PSOE per limitar el trànsit a Eivissa  

Segons ha explicat el portaveu adjunt del PSIB-PSOE, Marc Pons, el PP de Prohens practica una doble cara, ja que mentre la presidenta Prohens afirma estar preocupada per la pressió turística, al mateix temps aprova mesures i polítiques que afavoreixen més creixement i més especulació al territori, i major pressió urbanística i turística.

Pons ha dit que darrere tot aquest comportament, Prohens no té la valentia de dir les coses que pensa, i en diu d’altres que juguen a crear confusió o, en alguns casos, a les mentides.

El portaveu adjunt ha indicat que Prohens es contradiu quan afirma estar preocupada per la pressió turística, però al mateix temps permet la legalització de construccions en sòl rústic que, una vegada legalitzades, podran tenir ús turístic.

Però les contradiccions van més enllà: “Si Prohens afirma que no la trobaren en la confrontació lingüística, hauríem de saber per què pren la decisió de segregar a les aules per llengua d’aprenentatge, per què elimina el requisit del català a la sanitat pública o per quin motiu aprova una oficina de persecució lingüística, amb un pressupost de 800.000 euros?”.

Amb l’accés a l’habitatge, igual: “Si diu que treballarà per garantir l’accés a l’habitatge, per què renuncia el Govern al dret a tempteig i retracte als grans tenidors; i renuncia a la compra de 88 habitatges a Metrovacesa; i renuncia a declarar zones tensades a les Illes Balears; i per què el PP no ha projectat ni un sol projecte d’habitatge de protecció oficial?”, es demana Pons.

Per acabar, el PSIB-PSOE es qüestiona com “en menys d’un any, els ciutadans han sortit al carrer, davant el càstig del PP en temes de qualitat, d’habitatge o de llengua. La credibilitat de Prohens cau a marxes forçades”.

Per la seva part, la diputada Pilar Costa ha expressat la disconformitat de la Junta de portaveus de no declarar Legislatiu la pròxima sessió plenària, per la qual cosa no es podrà debatre la Proposició de Llei del Grup Socialista referent a posar límits l’entrada de vehicles a l’illa d’Eivissa.

Costa ha afirmat que si bé dimarts que ve tocava celebrar-se un plenari legislatiu, les pressions del PP d’Eivissa, i del seu president, Vicenç Marí, han fet que la junta de portaveus canviàs la dinàmica del Plenari.

La raó es troba, segons indica Costa, en la convocatòria del Ple Extraordinari que se celebrarà aquest divendres en el Consell d’Eivissa, per aprovar un text “pràcticament igual”, però impulsat pels populars eivissencs: “S’ha accelerat el ple d’Eivissa, amb el mateix document que només té dos canvis respecte al del PSIB-PSOE, el que demostra els tics caciquils que té el PP d’Eivissa; tot això, tenint en compte que fa cinc anys que anuncien que limitarien la circulació a Eivissa, i no han fet res fins ara”.

El PSIB-PSOE sempre estarà a favor de mesures que apostin per la sostenibilitat, però hi ha molts de dubtes de si hi ha voluntat per part del PP de restringir el trànsit a Eivissa en aquesta legislatura.

Recursos addicionals

Comments are closed