Iago Negueruela adverteix que Prohens seguirà amb els retrocessos lingüístics i li demana que “triï si està amb la majoria social o amb la ultradreta”

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha traslladat a la presidenta les reclamacions expressades per la societat en la gran mobilització de diumenge en favor de la llengua pròpia.

Després de la gran mobilització a favor de la llengua catalana i en contra dels retrocessos lingüístics del Govern Prohens, convocada per l’Obra Cultural Balear i Joves per la Llengua, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha demanat a la presidenta del Govern que triï “si està amb la majoria social del poble de Mallorca, fins i tot amb els seus votants, o si està en contra i continua ignominiosament agenollada i genuflexa davant el feixisme”.

D’aquesta manera, Negueruela ha fet arribar a la presidenta les reclamacions expressades durant la manifestació pel president de l’OCB, Antoni Llabrés, i ha advertit a Prohens que “ha de triar perquè el poble de Mallorca li ha dit que ja n’hi ha prou”.

De fet, es tracta de la segona manifestació més important dels darrers deu anys a les illes, només darrere de les 100.000 persones que van sortir al carrer en contra de les polítiques educatives del Govern Bauzá, per la qual cosa el portaveu socialista ha demanat a la presidenta “on era diumenge, perquè escoltant a la ciutadania no, com tampoc cap membre del seu Govern, tot i que va dir que seria una presidenta al carrer”.

Negueruela ha alertat que “la interpel·lació ciutadana de diumenge era directa a la presidenta”, i ha contradit a Prohens quan assegura que el seu Govern no impulsa mesures contra el català, recordant la segregació lingüística a les aules, l’eliminació del català com a requisit a la sanitat pública que el PSIB-PSOE ja ha recorregut davant el Tribunal Constitucional o el canvi a les institucions pel que fa a l’ús del català.

Així les coses, el portaveu socialista ha advertit que “vendran més mesures, perquè eliminaran el requisit del català a la funció pública i altres retrocessos perquè no aturaran aquesta línia”.

Finalment, el portaveu del Grup Parlamentari Socialista també ha demanat a la presidenta que demani disculpes pels discursos d’odi dels seus socis de Vox, els quals deien que els representants de l’OCB són amics d’ETA, sobre la qual cosa la presidenta ha preferit callar.

En el mateix sentit s’ha pronunciat la diputada Amanda Fernández, qui ha acusat el conseller d’Educació de faltar el respecte “als docents que li han dit que la llengua no es toca, als que el reben amb les camisetes verdes, als representants de les taules de negociació, a les famílies, sindicats, inspecció educativa, Consell Escolar, xarxa educativa i a tothom que li ha dit que retiri el seu pla de segregació”.

Per la seva banda, Pilar Costa ha acusat el conseller de Turisme i Cultura de “trinxar la nostra llengua”, per la qual cosa li ha demanat que triï “amb qui estan, amb els que defensen la nostra llengua i la nostra terra o amb la ultradreta destructora que utilitzen com a flotador”.

El Grup Parlamentari Socialista també ha centrat la sessió de control al Govern en dues qüestions més que també estan mobilitzant a la ciutadania contra les polítiques de Prohens, com és el cas dels excessos o l’elevat preu de l’habitatge.

En relació amb els excessos, el diputat Llorenç Pou ha criticat que amb la modificació de la llei d’excessos i la seva retirada de l’ordre del dia del Consell de Govern “l’Executiu ha mostrat totes les seves debilitats, perquè no havia dialogat amb cap patronal i a més, tot el sector estava en contra de la seva modificació”.

Marco Guerrero ha afegit que “existeix un problema de saturació a les illes i no estan fent res, de fet ahir van tornar a bloquejar al Parlament la llei que limita l’entrada de cotxes a Eivissa presentada pel Partit Socialista”, per la qual cosa ha demanat a la consellera Vidal que “siguin valents i posin restriccions a l’entrada de vehicles, perquè continuar sense límits és voler apagar un foc amb més benzina”.

Comments are closed