El PSIB-PSOE demana a Marga Prohens “un canvi de rumb” en les seves polítiques després del clam multitudinari en favor de la llengua pròpia

Marc Pons també ha exigit a la presidenta canvis en les polítiques d’habitatge i en les turístiques, per mor de l’alt preu del lloguer i de la massificació a zones com Sóller o Binibèquer.

El PSIB-PSOE ha reclamat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, una reflexió i un canvi de rumb en les polítiques lingüístiques, d’habitatge i turístiques després que milers de persones hagin sortit al carrer ahir diumenge per defensar la llengua catalana en la Diada per la Llengua de l’Obra Cultural Balear i Joves per la Llengua.

En concret, el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha demanat a Prohens “que no s’allunyi més de la realitat del carrer” i que doni una resposta clara després d’escoltar “la veu d’un poble viu que li diu prou a un Govern que ha decidit fer de l’atac a la llengua i a la cultura un dels elements fonamentals de la legislatura”.

Pons ha denunciat que després de més de 40 anys de consensos en matèria lingüística, el PP “s’està encaparrotant en rompre aquests acords i generar confrontació social al carrer, també empès per Vox”, de la mateixa manera que ha recordat que “el pacte escrit perquè Prohens sigui presidenta diu que tendrà el càrrec a canvi d’arraconar la llengua i de menysprear la cultura d’aquestes illes”.

Davant aquesta realitat, el portaveu parlamentari socialista ha reiterat que el PSIB-PSOE estarà al costat de l’OCB i de Joves per la Llengua, per fer “un crit altíssim a tots els nivells i contraposar-nos a la política de confrontació i debilitament de la nostra llengua”.

El segon element de confrontació que també requereix un canvi de rumb en les polítiques del Govern, tal com ha explicat Pons, és la dificultat per accedir a un habitatge, pel fet que “no és possible que en aquests moments trobem lloguers per 1.200 o 1.500 euros i que la consellera d’Habitatge digui no a la limitació del preu del lloguer, no a la declaració de zones tensades i no a la construcció d’habitatges de protecció oficial”.

Finalment, Pons també ha recollit la preocupació cada vegada major de la ciutadania per la pèrdua de qualitat de vida, conseqüència d’unes illes cada vegada més saturades.

Així les coses, Pons ha denunciat que “la política dels excessos a la que ens duu Marga Prohens té conseqüències que estam veient en els col·lapses a l’entrada de Sóller o a Binibèquer a Menorca, on els veïnats en reclamen el tancament perquè els residents puguin descansar”.

Per això, el portaveu socialista ha demanat una reflexió clara a la presidenta del Govern, indicant-li que “hi ha altres camins, com la limitació de l’entrada de vehicles que hem proposat per Eivissa, la limitació a l’arribada de creuers que vam impulsar al Port de Palma, o la moratòria de places turístiques”.

De tot plegat, el Grup Parlamentari Socialista en demanarà explicacions durant la sessió de control al Govern en el ple del Parlament de les Illes Balears.

Comments are closed