El PSIB-PSOE acusa Prohens de defensar un presumpte infractor de la llei turística amb el cas d’Andratx

Iago Negueruela ha retret a la presidenta que inaugurés un establiment il·legal propietat de Jaume Porsell, de qui el Grup Parlamentari Socialista en demana la destitució immediata

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha acusat la presidenta del Govern, Marga Prohens, de defensar “un possible infractor de la llei turística”, en relació amb l’agroturisme il·legal del qual és propietari el director general de Transparència, Jaume Porsell, el qual presumptament hauria comercialitzat sense els permisos urbanístics i turístics.

En concret, Porsell estaria incomplint la llei turística, la qual, en l’article 105.g, contempla com a infracció molt greu el fet de publicitar, contractar o comercialitzar establiments, activitats o empreses que no hagin presentat la corresponent declaració responsable d’inici d’activitat turística o la comunicació prèvia quan aquestes siguin exigibles per la normativa turística.

En aquest sentit, Negueruela ha acusat el Govern d’incomplir la llei perquè “una DRIAT no es pot presentar si no té un canvi d’ús autoritzat, per la qual cosa ha de destituir el director general de Transparència si ha incomplit la normativa turística”.

El portaveu socialista ha considerat especialment greu el fet que la presidenta del Govern assistís a la inauguració d’aquest establiment turístic il·legal, per la qual cosa li ha recordat que “vostè és presidenta el 100% del seu temps i, així i tot, va inaugurar un establiment il·legal amb una senyalització il·legal”.

Finalment, Negueruela ha lamentat que “l’única inauguració que ha fet Prohens d’un projecte que correspon 100% al PP és l’hotel il·legal d’Andratx”, perquè “tots els projectes que ha inaugurat des de principi de legislatura són projectes del Govern de Francina Armengol”, com la rehabilitació de l’Hostal Términus, l’allargament del metro fins al Parc Bit o les primeres pedres del PAC de Pollença i la nova escola de Caimari.

Precisament, el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha demanat a la consellera de Presidència i Administracions Públiques que destitueixi al director general de Transparència i a la inspectora general que anava a les llistes de Jaume Matas, encarregada de tramitar els expedients que romanen oberts després del tancament de l’Oficina Anticorrupció.

A més a més, el Partit Socialista ha expressat la seva preocupació davant la possibilitat que el nou “decret de depredació administrativa” serveixi per legalitzar les trames de Campos o Andratx.

La sospita es basa en el fet que el mateix director general de Transparència, Jaume Porsell, forma part de la Comissió de Simplificació Administrativa que elabora el decret del Govern i que proposa l’eliminació de la Comissió Balear de Medi Ambient o l’amnistia urbanística en sòl rústic, i que podria decidir sobre els canvis d’usos de l’establiment il·legal d’Andratx.

La diputada Pilar Costa ha demanat al vicepresident Costa “si en el decret llei de depredació administrativa quedaran amnistiades les trames de Campos i Andratx”, i ha criticat que “tots els camins d’aquest Govern ens duen a les etapes més fosques d’aquestes illes amb Jaume Matas al capdavant”.

Per part seva, el diputat Carles Bona ha advertit que “el PP de Matas i Andratx és ara el PP de Campos i Prohens”, i ha recordat que el director general de Transparència “és també el director general de l’opacitat”, pel fet que va presentar la seva declaració de béns al Parlament en blanc, de la qual cosa “ara entenem per què”.

Comments are closed