El PSIB-PSOE espera que el decret de “depredació administrativa” no faciliti la legalització de Sa Vinya a Andratx o el sòl rústic del cas Campos

Negueruela afirma que el precipitat anunci del Govern per presentar l’esborrany de la norma de simplificació és “una cortina de fum” per tapar els escàndols de Prohens

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, lamentat avui que el Govern del PP hagi anunciat amb precipitació la presentació d’un esborrany del decret de Simplificació o Depredació Administrativa, que ha qualificat de “cortina de fum” per tapar tots els escàndols que va acumulant l’Executiu de Prohens. En aquest sentit, ha expressat que s’espera “que el PP no utilitzi aquest Decret per agilitzar els canvis d’usos entre habitatges d’ús residencial per construccions d’ús turístic”. “Agilitzarà els canvis d’ús perquè el seu director general legalitzi el seu agroturisme il·legal, inaugurat per la presidenta Prohens?; Servirà per regularitzar els sòls rústics com els del cas Campos”, ha qüestionat Negueruela.

El diputat ha indicat que és lamentable que la presidenta Prohens tengui “un director general d’Emergències a la trama Campos i ara, com vam poder saber la setmana passada, un director general de Transparència a la trama Andratx”. Tot això, amb el nomenament de la Cap d’Inspecció de Serveis, un alt càrrec que ja va treballar com a personal de confiança a l’administració Matas, ha explicat Negueruela.

“Sa Vinya”: Prohens és presidenta el 100% del temps

A més, Negueruela ha contestat la presidenta Prohens sobre les manifestacions que aquesta va fer quan va assistir a la inauguració de l’agroturisme “Sa Vinya”: “Marga Prohens és la presidenta del Govern sempre. Encara que vagi a un hotel il·legal. Encara que sigui privat o no. En aquests vuit mesos hem vist com no sempre ha exercit de presidenta, però ho és al 100% del temps. I la presidenta no pot anar a un lloc il·legal”, ha subratllat el portaveu del Grup Socialista.

Per al PSIB-PSOE, el PP de Prohens és el PP d’Andratx, “i tots tenim al cap la figura de Jaume Matas, i què va suposar per aquesta terra”. Per això, des del Grup Socialista es farà “una bateria de preguntes a la presidenta Prohens, pe conèixer els fets ocorreguts la setmana passada. Tenim moltes preguntes per a una persona que segueix sense dimitir”, en al·lusió a director general de Transparència i propietari de la finca de “Sa Vinya”, Jaume Porsell.

Perquè per al Grup Socialista, no és tolerable que qui és director general de Transparència sigui, alhora, propietari d’un negoci il·legal.

Urbanisme per als amics del PP

D’altra banda, Iago Negueruela també ha incidit en el fet que la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, va vendre 84 habitatges adreçats a joves, que haurien suposat lloguers de 500 euros, a un fons voltor que ha provocat un increment exorbitant dels preus. Així, segons s’ha pogut conèixer, aquests 84 habitatges programats al Polígon de Llevant haurien permès obtenir preus assequibles per a joves, mentre que en mans del fons voltor, els lloguers s’apugen a 2.400 euros. “Això és el que vol resoldre el decret de depredació administrativa de Prohens”, s’ha demanat Negueruerla. I ha afegit: “Vol el Govern de Prohens preus de lloguer cada vegada més alts? El nostre territori no hauria d’estar en venda, ni els serveis públics, ni l’ètica”, ha conclòs.

Recursos addicionals

Comments are closed