El PSIB-PSOE denuncia davant el Jutjat d’Instrucció a Javier Ureña per presumptes delictes de prevaricació, malversació i tràfic d’influències

Iago Negueruela: “Són els delictes més greus que presumptament pot cometre un director general o un funcionari públic, per la qual cosa Javier Ureña ha de ser destituït de forma immediata i posar-se en mans de la justícia per aclarir tots els dubtes”.

El PSIB-PSOE ha presentat una denúncia davant el Jutjat d’Instrucció de Palma contra el director general de l’IBSalut de Marga Prohens, Javier Ureña, per presumptes delictes de prevaricació, malversació de caudals públics i tràfic d’influències per haver deixat caducar l’expedient de reclamació de 2,68 milions d’euros per la compra de material sanitari a l’empresa Soluciones de Gestión.

“Avui el Partit Socialista fa una passa endavant en la defensa dels interessos de la ciutadania de Balears als quals Marga Prohens ha renunciat, i en defensa de la veritat, l’honestedat, la transparència i el bon govern”, ha anunciat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela.

La denúncia també va dirigida contra el gerent de l’empresa Soluciones de Gestión. Tots els presumptes delictes s’haurien produït amb el presumpte coneixement de la presidenta del Govern, Marga Prohens, del vicepresident Toni Costa, i de les conselleres Manuela García i Antònia Estarellas, segons consta a la denúncia presentada.

Des del primer dia en què es va fer públic el qüestionament en la compra de material sanitari, el PSIB-PSOE va defensar dues coses “que la documentació ha demostrat”, com és el fet que el Govern anterior va reclamar en temps i forma, i com és el fet que el PP va mentir des que es va conèixer l’auto de l’Audiència Nacional. “Des del 22 de febrer del 2024 el PP deia que l’expedient estava viu, quan cap document acreditava el que deia el PP”:

Així les coses, el PSIB-PSOE veu un possible i presumpte delicte de prevaricació en el fet que el director de l’IBSalut hagi construït un nou expedient de reclamació, perquè mentre inicialment s’establia un termini de reclamació de 3 mesos, després Ureña els va canviar a 8, per la qual cosa la caducitat es va produir en les mateixes dates que apareixen a la investigació de l’Audència Nacional, presumptament a petició de la trama.

De fet, Negueruela ha recordat que Javier Ureña ha construït dos expedients administratius, un de desistiment i un altre de revisió d’ofici, els quals només tenen la signatura del director general, sense cap informe tècnic o jurídic ni de l’Advocacia de la comunitat autònoma ni de l’IBSalut.

El Partit Socialista també veu indicis clars de tràfic d’influències, perquè de l’auto de l’Audiència Nacional “es dedueix que hi va haver converses, pressions i enteniment entre l’empresa Soluciones de Gestión i persones del Govern actual”, ha explicat el portaveu socialista.

Finalment, la denúncia també contempla un possible delicte de malversació de caudals públics, pel fet que, tenint-ho tot a favor per recuperar 2,68 milions d’euros de les mascaretes, es deixi presumptament caducar l’expedient de reclamació tal com demanava la trama i es recull a les escoltes assenyalades.

Tot plegat, són, a criteri de Negueruela, “els delictes més greus que pot cometre un director general o un funcionari públic, per la qual cosa Javier Ureña ha de ser destituït de forma immediata i posar-se en mans de la justícia per aclarir tots els dubtes”.

Igualment, el portaveu socialista ha indicat que “ara entenem per què no volen saber la veritat en la comissió d’investigació del Parlament i perquè ni Marga Prohens ni cap conseller del Govern volen comparèixer en aquest fòrum a donar explicacions”.

Comments are closed